previous arrow
next arrow
Slider

 • Kokendwaterkraan
  Quooker Nederland B.V.
  Ridderkerk | www.quooker.nl
 • Badkamermeubelen
  Hotbath B.V.
  Schiedam | www.hotbath.nl
 • Leren wand openhaard + slaapkamer
  Alphenberg Leather
  Waalwijk | www.alphenberg.com
 • Leveren tegelwerk
  Michel Oprey & Beisterveld
  Echt | www.mo-b.nl

Oude boerderij omgebouwd tot luxe woonhuis | Marco Daverveld

De bewoners van deze oude boerderij hadden het erover om hun vorige huis te verbouwen, toen ze hun huidige woning voorbij zagen komen. Ze gingen kijken en van het een kwam het ander. Nu wonen ze er al elf jaar en in de afgelopen jaren verbouwden ze alles tot een nieuw thuis, in samenwerking met interieurarchitect Marco Daverveld.

Boerderij, Marco Daverveld, Interieurdesign, Landelijk interieur, Landelijk wonen, Design meubels, Warm interieur, Hal, Verlichting, entree, voordeur

Het lichte natuursteen van de vloer komt steeds terug in het hele huis.

Verbouwing van een boerderij

Het gaat om een oude boerderij die na 1985 werd opgebouwd, nadat het oude gebouw was afgebrand. De isolatie was dan ook slecht, er zat enkel glas in, de vloerverwarming was kapot en de keuken was versleten. “Om te beginnen hebben we alles geschilderd en er een nieuwe keuken ingezet. Daarna zijn we alles op gaan bouwen. Het eerste wat we bouwden was een gebouw voor de techniek”, vertelt de bewoner. Later werd het bijgebouw gerenoveerd, er werd een aanbouw, een carport en kantine geplaatst en in de laatste twee jaar werd de complete woning verbouwd.

Boerderij, Marco Daverveld, Interieurdesign, Landelijk interieur, Landelijk wonen, Design meubels, Warm interieur, Hal, Verlichting, entree, voordeur, Houten deur, taatsdeur

Een enorme houten taatsdeur verbindt de entree met de keuken. De greep werd gerealiseerd door Segeren Poorten.

Natuurlijke uitstraling met stoere materialen

De betonvloer en één zijgevel bleven bestaan, verder is alles verdwenen en vernieuwd. Marco Daverveld ontwierp het gehele interieur, zoals de plattegronden, deuren, muren, de keuken, badkamers, vloer- en wandafwerkingen en het verlichtingsplan. De wens was om een natuurlijke uitstraling met stoere materialen en grootse gebaren te verkrijgen. Die grootse gebaren beginnen direct na binnenkomst; een enorme houten taatsdeur biedt toegang van de hal naar de keuken.

Boerderij, Marco Daverveld, Interieurdesign, Landelijk interieur, Landelijk wonen, Design meubels, Warm interieur, Keuken, Keukendesign, Design Keuken, Strakke keuken, moderne keuken

De nieuwe keuken bevat de nieuwste producten van onder andere Quooker, Miele en Bora.

Boerderij, Marco Daverveld, Interieurdesign, Landelijk interieur, Landelijk wonen, Design meubels, Warm interieur, Keuken, Keukendesign, Design Keuken, Strakke keuken, moderne keuken

In de keuken kom je, net als in de rest van de woning, veel natuurlijke materialen tegen, zoals natuursteen, hout en metaal.

De gezellige eettafel staat in direct contact met de keuken.

Robuuste keuken

De keuken zelf doet robuust aan met donker hout en ijzeren details. De stalen deuren naar het kantoor en de woonkamer doen er nog een schepje bovenop, terwijl ze mooi contrasteren met de lichte natuurstenen vloer. Dezelfde materialen komen door het gehele huis terug: in de slaapkamers, badkamers en de kantoorruimte. Hier en daar wordt het natuursteen op de vloer afgewisseld met hout.

Boerderij, Marco Daverveld, Interieurdesign, Landelijk interieur, Landelijk wonen, Design meubels, Warm interieur

P.R. Interieurbouw maakte het meubilair in de gehele woning op maat.

De gashaard werd geplaatst door Beerten Haardendesign uit Maarheeze.

Boerderij, Marco Daverveld, Interieurdesign, Landelijk interieur, Landelijk wonen, Design meubels, Warm interieur

Een houten vloer van Compen Parket en een tussenwand met Bang & Olufsen geluidsinstallatie doorbreken de grote woonkamer. De verlichtings- en elektrotechnische installatie werd verzorgd door Elektro de Groof B.V.

Naast de keuken bevindt zich een kantoorruimte, toegankelijk via de stalen deuren.

Kamers tot in de nok

Wanneer je de trap oploopt, kom je uit op een vide met een chaise longue als centraal aandachtspunt. Van hieruit heb je toegang tot een apart toilet, de slaapkamer van de dochter, een logeerkamer met inbouwkast en de master bedroom. De badkamer bevat een zeer praktische apothekerskast en een dakraam zorgt voor extra veel daglicht. Ook hier komen de materialen die beneden gebruikt zijn weer terug, zoals het hout en natuursteen. Er is geen zolder, wat de mogelijkheid gaf om de kamers door te laten lopen tot in de nok. De kamers ogen hierdoor extra ruim en in de kamer van de dochter was er plaats voor een vide.

Boerderij, Marco Daverveld, Interieurdesign, Landelijk interieur, Landelijk wonen, Design meubels, Warm interieur, Slaapkamer, Masterbedroom

De lederen wanden achter het bed en in de woonkamer werden gerealiseerd door Alphenberg.

In de badkamer werd gekozen voor kranen van het Nederlandse merk Hotbath. Het badkamermeubel werd gemaakt door P.R. Interieurbouw.

Parktuin

De woning is schitterend, maar de tuin doet er zeker niet voor onder. Het is een park op zich, met een koi-vijver, kippen, alpaca’s, kunstwerken en veel groen. In het bijgebouw worden regelmatig gasten uitgenodigd voor feestjes, of er wordt genoten van de sauna. De aanbouw wordt vooral gebruikt als tuinkamer, maar hij is ook geschikt als logeerruimte. “Het kan bijna niet mooier, het bevalt echt top”, zegt de bewoner. Ook Marco Daverveld kijkt tevreden terug op het project: “De uitvoering was in eigen beheer, met voldoende tijd voor het maken van keuzes. Daardoor is het een bijzonder geslaagd geheel geworden.” Een oude boerderij werd omgetoverd tot een luxe plaatje.

Het schilderwerk werd verzorgd door Van der Kampen Schilderwerken. De tuin werd ontworpen door Ellen Vriend | ARTIMPRESA • studio voor tuinvormgeving.

Boerderij, Marco Daverveld, Exterieur, Landelijke villa, Villa met zwembad, Zwembad

Het natuursteen werd geleverd door Michel Oprey & Beisterveld.


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media