overkapping, Van van Ee, the art of living

  • Van van Ee
  • Boylestraat 56
  • 6718XM Ede

Betoverende overkapping | Van van Ee

Flabbergasted. Met stomheid geslagen. Nog nooit is er zo’n volledig glazen overkapping voorbijgekomen op The Art of Living, laat staan één die tegelijkertijd zoveel intimiteit uitstraalt. Deze immens welgevormde overkapping is een topproduct van Van van Ee overkappingen uit Ede. 

overkapping, Van van Ee, the art of living

Custom-made

Een aluminium tuinkamer, vrijstaand, midden in de tuin. Deze terrasoverkapping is op maat voor de klant gemaakt, naar aanleiding van zijn wensen. Door een dak te ontwerpen met liggers naar alle vier de hoeken van de overkapping kan je aan alle kanten onbelemmerd de tuin in kijken. Deze constructie zorgt ervoor dat het dak ontzettend stabiel is en slechts vier steunpalen nodig heeft. Deze pilaren zijn zeer smal, zodat zij ook geen belemmering vormen. Zelfs de kleur is hierop aangepast. Veel ontwerpers kiezen tegenwoordig steeds meer voor zwart. Hoewel dat in eerste instantie een gewaagde keuze lijkt, is dat bij nader inzien eigenlijk helemaal niet. Zwart is namelijk een natuurgetrouwe kleur, veel meer dan bijvoorbeeld traditioneel wit, dat eigenlijk een sterk en vaak onaangenaam contrast vormt met de natuur.

overkapping, Van van Ee, the art of living

overkapping, Van van Ee, the art of living 

Open blik

Er is gekozen voor een volledig glazen overkapping, om de tuin en de woning volledig te kunnen aanschouwen. Zeker als je geen weids uitzicht hebt, is deze tuinkamer de perfecte oplossing. Zo neemt de kamer weinig ruimte in beslag, omdat het terras eigenlijk alleen een overkapping heeft gekregen. Er is niet speciaal ruimte gemaakt voor deze overkapping, wat je normaliter wel vaak ziet. Daarnaast kan je dat open gevoel verder versterken door de schuifdeuren lekker open te laten staan. Zo kan je de natuur verwelkomen in je tweede woonkamer. De geur van frisse bloemen, de aangename warmte van de eerste zonnestralen en het geluid van de voorjaarsvogels. Die optimale beleving is hier gerealiseerd.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Van van Ee

_____

_____

Meer projecten bekijken van Van van Ee?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 17 | mrt | 2020


Tags: , , , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media