overkapping tuin, Hout & Living, The Art Of Living

  • Hout & Living
  • Nijverheidstraat 41
  • 4261 TK Wijk & Aalburg

Overkapping voor in tuin | Hout & Living 

Een prachtige overkapping in je tuin is een onmisbaar element. Zomaar midden in je tuin gaan zitten geeft je niet die geborgenheid die je wel vindt onder de overkapping. Ook praktisch gezien is een overkapping in je tuin van grote waarde. Fikse, zomerse regenbuien of scherpe zonnestralen kunnen met een overkapping geen schade aanrichten aan je tuinmeubilair. Dat betekent ook altijd schaduw en niet rennen met je kussens als het begint te druppelen. Hout & Living is de specialist op het gebied van overkappingen. Dit mooie voorbeeld laat zien wat ze in huis hebben. 

Robuuste constructie 

Deze overkapping heeft een zeer robuuste constructie, waardoor de overkapping een stoere uitstraling krijgt. Dat rauwe is een enorme smaakmaker. De eikenhouten kap met rietbedekking geeft de overkapping een speels en vooral charmant karakter. Aan de onderkant van de overkapping mag je de constructie zien. Het riet geeft de overkapping een luxe uitstraling en zorgt ervoor dat geheel zacht voor de ogen is. Deze natuurlijke overkapping gaat daardoor perfect op in de omgeving. 

overkapping tuin, Hout & Living, The Art Of Living

Details  

Uiteindelijk zijn het wel de details die het maken. De hardstenen sokkel is een begeleide overgang van terrastegel naar constructiepaal. Hiermee haal je meteen een bepaalde hardheid weg uit het ontwerp. De pen-en-gatverbinding is subtiel, maar wel een belangrijk detail. Ze getuigt van expertise en vakmanschap. In het grote tegelwerk is een vierkante baan met smalle stenen opgenomen om het geheel ietwat op te breken. Het terras reikt verder dan waar de overkapping stopt, zodat je een mooie plek hebt voor de zonnebedden.  

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hout & Living

____

Hout & Living, houten bijgebouw, houten meubels, houten keuken, buitenleven, exclusief bijgebouw, exclusief buitenleven, the art of living

____

Meer projecten bekijken van Hout & Living?