schuurwoning, finnhouse, glazen gevel, houtbouw, modern

  • Finnhouse Houtbouw BV
  • Wilhelminastraat 1B
  • 5246 XA  Rosmalen

Paal en balk schuurwoning | Finnhouse Houtbouw

Deze schuurwoning is uniek in haar soort door haar enorme volume en gigantische glazen gevel aan de achterzijde. Ondanks het grootse karakter past deze Paal&Balk woning van Finnhouse Houtbouw naadloos in de natuurlijke Limburgse omgeving. 

Contact met buiten

Gedurende de ontwerpfase legde Finnhouse de nadruk op het contact met buiten. Door een juiste positionering van de glazen pui en de efficiënte indeling is een panoramisch zicht over het glooiende landschap ontstaan. Deze schuurwoning is dan ook noordelijk georiënteerd vanwege dit vergezicht. De begane grond is open en helder opgezet en bestaat uit een hoofdvolume waarin geleefd wordt. Ook bevat de woning een aangesloten lage bijbouw waarin een riante garage is ondergebracht.

Paal en balk houtbouwsysteem

Paal en balk is een houtbouwsysteem dat al in de 12e eeuw in Nederland werd toegepast. Bij dit systeem gebruikt Finnhouse zware houten kolommen liggers om de constructie op te bouwen. De openingen in het framewerk worden opgevuld met glaspartijen of houtskelet bouwwanden.

Tijdloos karakter

De schuurwoning is tijdloos van karakter en geschikt voor iedere levensfase. Omdat de begane grond over een slaapkamer én badkamer beschikt, is het een universeel ontwerp. Extra slaapkamers of logiesvertrekken bevinden zich op de eerste verdieping van het huis, net als een riante study, die aansluit op de overloop en vide. De study is wellicht de mooiste plek van de woning, door het adembenemende zicht op het huis en het dal.

Vakwerkboerderij

De Paal&Balk sporenkap overdekt een riant terras aan de achterzijde van het huis. Tussen de vele boerderijen en schuren in de omgeving is de kapvorm dominant aanwezig. Het Finnhouse Paal&Balk systeem en de verdere bouwmethode van de woning kent overeenkomsten met de Limburgse vakwerkboerderij. De robuuste constructie is goed zichtbaar en de sporen van het dak zorgen aan de lange gevels voor een ruime overstek. Dit is vanuit de woonkamer goed zichtbaar, waardoor een geborgen sfeer ontstaat.

 

Tekst: Finnhouse
Fotografie: Finnhouse

____

____

Meer projecten zien van Finnhouse?