Panoramisch penthouse aan het IJ

New Tradition

Een plek met een rustige uitstraling en een duidelijke verbinding met buiten: zo luidde in een notendop de wens van een jong gezin voor deze woning. Het gezin kocht dit op de vierde verdieping gelegen penthouse met prachtig uitzicht op het Amsterdamse IJ. Het creatieve team van New Tradition, onder leiding van Rianne Toonen en Juriaan Calis, ontfermde zich over het interieur en de complete realisatie. 


Exterieur

Ramen, uitzicht, New Tradition, The Art of Living

Panoramisch uitzicht 

Rianne: “Als je een woning voor iemand ontwerpt en volledig realiseert ben je natuurlijk altijd benieuwd hoe iemand de woning ervaart. De opdrachtgevers vertelden ons: ‘Dit huis heeft de luxe en serene sfeer van een hotel, maar de huiselijkheid en gezelligheid van een thuis.’ Ze gaven ons daarmee een enorm compliment.” Het penthouse heeft een waanzinnig panoramisch uitzicht met veel schuifkozijnen die opengezet kunnen worden en veel natuurlijke lichtinval. Het royale dakterras zorgt door de grote raampartijen voor een extra ruimtelijk gevoel vanuit binnen én buiten. De keuze om de cementciré afwerking van de binnenvloer door te trekken naar buiten versterkt deze relatie. 


Interieur

Ramen, uitzicht, New Tradition, The Art of Living

Volume in het interieur 

Er zijn verschillende ronde volumes in het interieur toegepast. Zo loopt de ronde belijning van het meubelmaatwerk mee met de belijning van de gevel. Juriaan: “Het meubelmaatwerk van smoky eikenhout vormt een vloeiende lijn vanuit de hal richting de loungehoek en de woonkeuken. Het creëert rust en mooie zichtlijnen. Tegelijkertijd geeft het een speels effect gezien verschillende deuren in ditzelfde volume vallen. Plafondhoge taatsdeuren geven vanuit de lange hal toegang tot de verschillende slaapkamers en badkamers, de toiletruimte en verscholen opslagplekken.” 


Meubels

Ramen, uitzicht, New Tradition, The Art of Living

Eyecatchers 

Het keukeneiland vormt een centraal punt in het penthouse, waarbij de eettafel als verlengstuk van het eiland is ontworpen. Rianne: “Het rechthoekige eiland zorgt voor de balans in het hele lijnenspel, waar koken een magisch spektakel is door het weidse uitzicht op de vele schepen op het water.” In de intieme masterbedroom kun je vanuit het vrijstaande bad onder een wolk van glazen lampenbollen heerlijk dagdromen en tegelijk van het uitzicht genieten. 


Materialen

Ramen, uitzicht, New Tradition, The Art of Living

Bewuste keuzes  

Ook de gekozen materialen en kleuren zorgen voor een serene uitstraling. Waar in de privévertrekken cementciré op de wanden is toegepast, is dat in andere ruimtes het geval voor de vloeren. In de slaapkamers ligt een eikenhouten vloer en is het meubelmaatwerk in een licht gerookt eiken uitgevoerd. Marmer is gebruikt voor de woonkeuken, en in de masterbedroom en sanitaire ruimtes is dit gecombineerd met gunmetal kranen. Het ontbreekt kortom aan niets om hier op dit bijzondere plekje in Amsterdam zeer comfortabel te genieten.

Editor: Media Team

Datum: 08-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Wesley Bergen