Panoramisch uitzicht vanuit stijlvol penthouse

Huis van Strijdhoven

In dit ruime Eindhovense penthouse genieten de bewoners van hun stijlvolle interieur en een grandioos 270-graden-uitzicht op het stadspark. Het interieur dat Huis van Strijdhoven voor deze woning ontwierp, is een afspiegeling van de groene omgeving en de kunstwerken van de bewoners. De indeling van de woning is zo gemaakt dat er zo veel mogelijk zichtlijnen naar buiten zijn. De accentkleuren in het interieur, zoals geel en groen, zijn mede geïnspireerd op de kleuren van de natuur.


Leefruimte

Uitzicht, penthouse, Huis van Strijdhoven, The Art of Living

Logische indeling 

Het ruime penthouse heeft een privégedeelte met mastersuite met en-suitebadkamer en inloopkasten, en een logeerkamer met badkamer. Ook is er een aparte tv-ruimte, naast een gezellige nis met bankje voor het raam. In de keuken, living en loungehoek wordt bezoek ontvangen. Bovendien is er een gezellige thuiswerkplek op maat gemaakt. Huis van Strijdhoven bedacht en realiseerde het volledige interieur en zorgde ook voor een logische indeling van het balkon met een privéterras en een terras waar met familie en vrienden gegeten kan worden aan een ruime tafel. 


Interieur

Uitzicht, penthouse, Huis van Strijdhoven, The Art of Living

Kunst als eyecatcher  

Interieurarchitect Lonneke Smulders: “Het penthouse in dit complex is zo casco als mogelijk opgeleverd, zodat we een optimale indeling en inrichting konden realiseren, passend bij de bewoners. Voor het lichtplan werkten we met een lichtstudio, waarbij voor de verlichting in het bijzonder rekening is gehouden met de kunstwerken. Zo hebben we verschillende nissen ontworpen waar kunstwerken en andere objecten worden uitgelicht. Een doorkijknis met natuursteen in een wand tussen de loungehoek en de keuken zorgt voor een optische verbinding tussen de ruimtes en legt het accent op het kunstwerk. Met dit soort doorkijkjes krijg je ook een fijne ruimtelijke verdeling in de royale woning.” 


Materialen

Uitzicht, penthouse, Huis van Strijdhoven, The Art of Living

Bewuste keuzes 

Door de keuze van materialen en stoffering lopen de ruimtes mooi in elkaar over. In een groot deel van het penthouse ligt een keramische vloer in een bruingrijze tint. Voor een optimale verbinding tussen binnen en buiten ligt deze ook op de terrassen. Het eikenhouten maatwerkinterieur is eveneens in een warme bruine tint uitgevoerd. Karpetten en wanden, afgewerkt met behang in verschillende structuren en materialen, maken de ruimtes nog zachter en behaaglijker. Ook het door Huis van Strijdhoven geleverde meubilair draagt daaraan bij, zoals de zachte groene fauteuils in de loungeruimte. Fraaie raamdecoratie en exclusieve afwerking zoals lederen wandbekleding die doorloopt over het plafond in de masterbedroom, maken van dit huis een warm thuis. 

Editor: Media Team

Datum: 02-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender