Parijs chic met modern eclectisch accent

MV Interior Design

Een casco appartement gebouwd boven op een monumentaal Amsterdams fabriekspand aan het water. Met deze basis ging MV Interior Design aan de slag voor een opdrachtgeefster met een liefde voor een kleurrijke, Parijse interieurstijl en een passie voor design, kunst en vintage. MV Interior Design creëerde eenheid in het interieur waarin eclectische accenten, gedetailleerde maatwerk interieuritems, rijke kleuren en natuurlijke materialen, moderne en vintage meubels, kunst, verlichting en maatwerkdeuren hand in hand gaan. 


Entree

Eclectisch, interieurontwerp, MV Interior Design

Alle leveranciers van de entree

Stalen deuren

Interior Elements

Onzichtbare scharnieren

SIMONSWERK GmbH

Deurbeslag & handgrepen

Dauby

Tegelzetter

Ryan Graat Tegelwerken

Warme luxueuze sfeer 

In het appartement ‘HouseCTC’ heerst een warme, luxueuze sfeer. Zo heeft de hal een marmeren arabescato-oro-vloer en taatsdeuren met gekleurd, handgeblazen glas. Merrith Violette vertelt: “We hebben alle deuren zelf ontworpen. Door het gekleurde glas kun je de taatsdeuren een moderne variant van glas-in-looddeuren noemen.” Opvallend is ook de mooie verlichting, zoals wandlampen in art-decostijl en het verlichte marmer. 


Living

Alle leveranciers van de living

Wandcontactdozen

Gira

Rijke kleuren en materialen 

Warm ‘Parijs’ groen komt, veelal met wit, in de verschillende leefruimtes terug. Zo staat er een handgemaakt designdressoir met groene 3D-tegels van keramiek in de woonkamer, is er groen onyx in de badkamer en masterbedroom en zijn alle kastdeuren groen afgewerkt. Een andere verbindende factor is brons. Zo heeft de gerookte eikenhouten vloer een warme bronzen tint; een tint die ook terugkomt in de keukenfronten van het kookeiland, de taatsdeuren, het hang- en sluitwerk, de barkrukken en de nachtlampjes. Het brons kleurt bovendien mooi bij het geborstelde koper van het sanitair en de verschillende toegepaste marmersoorten zoals calacatti vagli en patagonia kwartsiet. De masterbedroom is uitgerust met een door MV Interior Design ontworpen bed. Boven het bed zijn sierlijsten met daarin luxueus behang te bewonderen, net als in de woon- en eetkamer. 


Slaapvertrek

Eclectisch, interieurontwerp, MV Interior Design

Alle leveranciers van het slaapvertrek

E-installatie, beveiliging, domotica & Audio-Video

Airco & Electra

Interieurbouw, deuren, kasten en spiegelkas

Marfred Moes Interieur & Bouw

Deurbeslag

Dauby

Interieur design

MV Interior Design

Bed

Nilson Beds

De badkamer als eyecatcher 

De badkamer is een eyecatcher door het design en de materialen. Merrith: “In de badkamer zijn constructieve stalen windverbanden geplaatst waarmee we rekening moesten houden. De wens was een ruime, open, flexibel te gebruiken badkamer. De ruimte bestaat nu uit drie delen met vast glas tussen het bad en de dubbele douche. Via de master bedroom is het bad bereikbaar door een groene onyx traptrede. Boven de bad-ombouw is een stalen harmonicadeur met flutes canale figuurglas bevestigd. Het bad is zowel afsluitbaar als open bruikbaar en geplaatst met uitzicht over het water.” De weerkaatsing van de zon in dit water veroorzaakt een bijzonder lichteffect in de woonkamer, die in één warme tint is geschilderd om het ‘golden hour’ te benadrukken. Deze schittering is de natuurlijke finishing touch van het sowieso al sprankelende interieur. 

Editor: Media team

Datum: 27-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal

Fotografie: ElizaZarah