• Ontwerp en bouwbegeleiding
  Interieurarchitect B-TOO
  Eindhoven | www.b-too.nl
 • (Ver)bouw
  Aannemers Jansen & Vis
  Aarle-Rixtel | www.jansenenvis.nl
 • Keuken
  Van Ham Maatkeukens & Interieur
  Wintelre

Jaren ’70 woning | B-TOO

Passie voor sprankelende ontwerpen
De kracht zit in het resultaat van intensief contact met de opdrachtgevers. Hierdoor ontstaan onverwachte, inspirerende oplossingen en wordt een verrassende metamorfose gecreëerd. B-TOO bestaat al sinds 1999 en onderscheidt zich door: Empathie, emotie, passie en creativiteit in het werk.

Joep Verheijen vindt inspiratie voor het ontwerpproces vanuit emotie: “Ik moet bij wijze van spreken in zijn ziel kunnen kruipen om een ontwerp te kunnen maken dat bij zijn leefsituatie past. Dat betekent intensief contact met de opdrachtgever om er achter te komen wat zij exact willen. Geen enkel ontwerp is hetzelfde, daarom heeft B-TOO ook geen eigen, herkenbare stijl. “Wij doen verbouwingen en maken interieurs waarin de klant zich helemaal thuis kan voelen.” Dat is de basis van het succes van B-TOO.

Intensief voortraject

“Als we weten wat van ons wordt verwacht, dan begint het eerste ontwerpproces. Tijdens dat ontwerpproces ben ik even in een andere wereld. Daar ontstaan de ideeën. Natuurlijk is niet alles op gevoel gebaseerd, maar ook op ervaring en expertise. We maken een 3D presentatie als bespreekmodel voor de klant. Op grond daarvan komen eventuele aanpassingen en kunnen we turn-key leveren (bij diverse partijen offerte opvragen) voor de realisatie.


“Wij doen verbouwingen en maken interieurs waarin de klant zich helemaal thuis kan voelen.”


De houten vloer van H&T Vloeren zorgt voor een warme uitstraling.

The Art of Living, Exclusief wonen, Bas Openhaarden, woonkamer, moderne bank, kunst, strak interieur, grote ramen, lichtinval, vloerkleed, laminaat, keuken, wit, bankstel


“We werken volgens een vooropgesteld stappenplan in kleine teams, bestaande uit interieurarchitecten, stylisten en projectmanagers


Installatiebedrijf Jan van Gerven zorgde dat al het sanitair vakkundig geïnstalleerd werd.

The Art of Living, Exclusief wonen, Soontiëns Hoveniers, villa, tuin, moderne tuin, strakke tuinarchitectuur, gras, villawijk

Een prachtige tuin ontworpen door Soontiëns Hoveniers. Zij doen tevens het onderhoud.

Optisch ruimer en lichter
“Een voorbeeld van onze manier van werken is de jaren ‘70 woning in een villawijk in Noord Brabant. We hebben grote veranderingen gerealiseerd in de leefomgeving en aan de achterkant van het huis. Voor een optisch ruimtelijker effect hebben we de verdiepingsvloer ingekort, zodat men naar boven kon kijken met een soort vide-effect. Een badkamer met zicht op de tuin, een extra tuinkamer en een sauna. Ook het hele interieur kreeg een nieuwe indeling en nieuw meubilair.”

Enthousiaste opdrachtgevers
De opdrachtgevers zijn enorm enthousiast over de samenwerking met B-TOO. “We prijzen ons gelukkig dat we met Joep Verheijen en zijn bedrijf in zee zijn gegaan. Heel leuk was bijvoorbeeld dat Joep onze kinderen en ons vroeg om een ‘moodboard’ te maken waarin ze hun ideeën en wensen konden visualiseren. We hebben een prachtig ‘nieuw’ huis gekregen.”

Tekst: Ben van der Sommen
Fotografie: Dré Wouters