Paul de Ruiter Architects

Duurzaam ontwerpen is iets wat vastgeroest zit in het DNA van Paul de Ruiter. De oprichting van Paul de Ruiter Architects is dan ook te danken aan het promotieonderzoek waarbij hij stelt dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van consumeren. Zijn duurzame gebouwen worden ontworpen op basis van geluk, inspiratie en meetbare feiten zoals daglicht en vormenarchitectuur. 

Informatie over Paul de Ruiter Architects


Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
Paul de Ruiter Architects
previous arrow
next arrow

Intelligente gevels

Paul de Ruiter ontwerpt zijn gebouwen op een manier dat bijvoorbeeld gevels intelligent kunnen reageren op de zon waardoor er maximale energie wordt gewonnen. Hierdoor ontwikkelt hij een uniek maar herkenbaar karakter rondom zijn ontwerpen. Paul de Ruiter Architects laat zich leiden door zijn motto ‘Practice what you preach’, waardoor hij ook de meeste van deze klimaatgevels zelf heeft ontworpen.

Innovatieve ontwerpen

Door onderzoek en het gebruik van 3D software simulaties zoals BIM en Sefaire te combineren blijft de organisatie voorop lopen in de prestaties en in het ontwerpen van cradle-to-cradle gebouwen (strategie voor circulatie). Dankzij de visie waarin de mens centraal staat zorg dit voor functionele ontwerpen, zowel voor mens als voor de omgeving en de wereld.

Duurzame en unieke gebouwen

Dat de ontwerpen duurzaam worden ontworpen en gerealiseerd doet geen afbreuk aan de schoonheid en charme van gebouwen. Integendeel, dit versterkt elkaar juist. Doordat de organisatie continue bezig is met het innovatieve architectuur wordt de intrinsieke schoonheid van het pand geuit. Unieke en bijzondere gebouwen met een betekenis zijn een resultaat van het proces.