previous arrow
next arrow
Slider

PBV Architects

Begonnen als Poort & Partners (1984) is het architectenbureau in 1993 geëvolueerd tot PBV Architects, onder leiding van partners Johan Poort, Roel van Bakel en Wolbrand van der Vis. Inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opererend architectenbureau gevestigd te Wassenaar, werkt het vaste team van twaalf medewerkers al jarenlang gedreven aan oplossingen voor stedenbouwkundige, architectonische en bouwkundige vraagstukken en uitdagingen.

Passie voor architectuur

Het enthousiaste team van medewerkers neemt vanaf het allereerste initiatief een stuwende rol aan. Hierdoor wordt er vanaf het begin van het project al meteen duidelijk wat het team voor de opdrachtgever kan betekenen. Het team is in staat om een grote diversiteit aan concepten te ontwerpen die vaak leiden tot unieke en originele invullingen en uitwerken. Een belangrijk aspect vindt het bureau dat de medewerkers plezier hebben in het werk en dat ze elkaar steunen en aanvullen waar nodig.

Herbestemmingsarchitectuur

Oude gebouwen nieuw leven inblazen, daar ligt de toekomst van PBV Architects. Zo hebben ze oude PTT-kantoren omgebouwd tot het 5-sterrenhotel Hilton in Den Haag, een schoenenfabriek in Dongen getransformeerd tot luxe appartementen en een monumentaal landgoed in Maastricht veranderd tot een crematorium.

 

___

Alle projecten van PBV Architects zien?

Villa, klassieke villa, the art of living, Symmetrische villa, PBV Architects

  • |
  • |

 

Symmetrische villa

In samenwerking met villabouwer Livingstone hebben de architecten van PBV een prachtige strakke, witte villa gerealiseerd. Centraal bij de bouw van de villa stond het contrast. Zo is het witte hoofdgebouw van steen en zijn de drie bijgebouwen van hout gemaakt. Op verzoek van de bewoners is er een hoge houten entree gecreëerd en is er bij het ontwerpen van de woning veel en hoog glas verwerkt. Zowel in het interieur als in het exterieur zijn er open verbindingen verwezenlijkt. Dit zorgt namelijk voor lange zichtlijnen en rust in de symmetrische woning.

 

PBV Architects, Wolbrand van der Vis, architectenbureau, architect, villabouw, exclusieve woningbouw, the art of living

Wolbrand van der Vis


“Wij haken aan waar anderen geen oplossing kunnen vinden. Zolang we mogen puzzelen pakken wij de complexe opdrachten graag aan.”

 

 

___

 Contactgegevens:

  • PBV Architects
  • Herenweg 6
  • 2242 ES Wassenaar

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 09 | feb | 2018


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media