Penthouse aangekleed tot indrukwekkend woondomein

RMR Interieurbouw & Huis van Strijdhoven

Een gezellige kop koffie was het begin van een geslaagd traject, waarin RMR Interieurbouw en Huis van Strijdhoven gezamenlijk dit Noord-Brabantse penthouse transformeerden tot een fantastische leefomgeving. RMR Interieurbouw verzorgde de keuken, binnendeuren en garderobekasten, Huis van Strijdhoven ontwierp onder andere de haard en tv-wanden en voorzag in het losstaande meubilair en de verlichting. 


Interieur

Hotelchic 

Het penthouse is in zichzelf al bijzonder, met een ruim oppervlak en imposante hoogte. Het vroeg om zowel een pure als luxe inrichting, vandaar de keuze voor hotelchic met veel natuurlijke materialen en een hoog afwerkingsniveau. Centraal thema in de kleurstelling is clair-obscur: een techniek met sterke licht-donkercontrasten. Er is gespeeld met licht en combinaties tussen donkere houttinten en natuurlijke kleuren, waarbij bijzonder is dat nergens in het kleurenpallet wit is toegepast. Hierdoor omhult de woning je als een warme deken. In het hart van het penthouse is de keuken gesitueerd. Deze beschikt over een royaal kookeiland met werkblad van Black Taurus-marmer dat uitmondt in een bartafel met zes zitplaatsen. De materiaalkeuze die RMR Interieurbouw samen met de opdrachtgevers maakte, met name het marmer, vormde een belangrijke leidraad voor de rest van de inrichting. Aan de zijkant is een tv-wand in retro-look gerealiseerd. Goud- en bronskleurige tinten in de behangen en het zorgvuldig uitgekozen meubilair sluiten aan bij de prachtige kleuren van het marmeren blad, dat door de gehele woning terugkomt. 

 


Leefruimte

Echte eyecatchers  

In het aangrenzende woongedeelte biedt een massiefhouten eettafel plaats aan acht mensen. Deze wordt vergezeld door een fantastisch hoge haard die tot aan de nok doorloopt. De haard is één van de meest spectaculaire elementen die Huis van Strijdhoven inbracht en vormt een afscheiding met een uitnodigende zithoek. Vanuit deze plek kijk je uit op het terras en de unieke tv-wand van leer, met ruimte voor persoonlijke objecten en kunst. Boven de woonkamer bevindt zich nog een knusse vide met een pooltafel en chillhoek. De verlichting in huis is zowel decoratief als architectonisch en is voor een groot deel afkomstig uit de collectie Layer By Adje. 


Masterbedroom

Bewuste materiaalkeuzes 

Het Black Taurus-marmer komt ruimschoots terug in de bijzonder ruime badkamer, het Gessi-sanitair sluit hier mooi bij aan. Er is een dubbele wastafel, zwart vrijstaand bad en regendouche met kleurentherapie. Aansluitend is er een royale kleedkamer, gevolgd door de masterbedroom. Hier trekt vooral het bed met de velvet achterwand de aandacht, aangekleed door Huis van Strijdhoven. Deze is voorzien van indirecte ledverlichting en op prachtige wijze afgewerkt. Een plek om je zowel te verwonderen als heerlijk weg te dromen. 

Editor: Media Team

Datum: 15-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Jaro van Meerten