Penthouse Amsterdam | Osiris Hertman

Penthouse Amsterdam | Osiris Hertman

 Een moderne en luxueuze woning

In een penthouse in Amsterdam verbond Osiris Hertman twee uitersten: een moderne en luxueuze woning en de historische stad met haar grachten. De eigenaar wilde écht iets bijzonders. Iets wat totaal niet op het huis van de buren zou lijken.

Om dat voor elkaar te krijgen liet Osiris alle meubelen op maat maken in Indonesië̈. “Daar kwam ik vaak als artdirector voor het merk Buddha to Buddha. Daar zitten ateliers die sieraden met de hand maken. Ik kwam daar steeds meer bedrijven tegen die ambachtelijk werk leveren. Ik ben daar verliefd op geworden en dat gevoel is nooit meer weggegaan. Ik probeer alles zo te ontwerpen dat je de touch ziet van het handgemaakte. Dat je ziet dat het niet in grote series gemaakt is. Je hebt dan iets wat een ander niet heeft.”

Natuurlijke materialen

Nadat al het meubilair, inclusief de zithoek en de bar, naar Nederland waren vervoerd, werden ze met een enorme kraan het penthouse in getakeld. Ook de losse onderdelen in het interieur zijn veelal van buitenlandse komaf. Osiris: “De wand achter de zithoek is opgebouwd uit latjes afkomstig van vissersboten op Java. De lamp boven de eettafel bestaat uit allemaal kleine koperen gietstukjes. Alleen de loungeset die buiten staat is niet van een natuurlijk materiaal, maar van kunststof. De bank kan buiten blijven staan en wordt niet groen en onveilig. Zo kan de bewoner na een lange dag lekker ontspannen op zijn mooie dakterras met loungebank en jacuzzi.”

Woonkamer, eettafel, stoelen Vitra, grote ramen, uitzicht, Amsterdam, penthouse, Osiris Hertman

Osiris houdt van materialen met een verhaal. Alle meubelen voor dit penthouse liet hij op maat maken in Indonesië.

Woonkamer, open haard, natuurlijke materialen, penthouse, Amsterdam, Osiris Hertman


“Ik probeer alles zo te ontwerpen dat je de touch ziet van het handgemaakte. Je hebt dan iets wat een ander niet heeft”


Na zijn werk kan de bewoner lekker relaxen op zijn loungebank en in de jacuzzi.

Loungebank, relaxen, genieten, uitzicht, terras, Amsterdam, penthouse, Osiris Hertman

Woning in een doosje
In zijn vrije tijd houdt de eigenaar van het penthouse erg van koken en een drankje doen voordat hij met vrienden de stad ingaat. Het keukenblok loopt daarom naadloos over in een cocktailbar die de living en eetkamer verbindt. Tijdens het koken kan geluisterd worden naar clubsound alsof je in een disco staat, vertelt Osiris. “Er hangen speakers van het merk Void, maar hij heeft ook buren. Dus het hele huis is gebouwd in een box. Overal zijn rubberen details geplaatst. Zelfs de inbouwverlichting heeft doosjes met dubbel gips om het geluid binnen het appartement te houden.”

Slaapkamer, master bedroom, bed, Nilson Beds, open haard, penthouse, Amsterdam, Osiris Hertman

De luxueuze boxspring is afkomstig van Nilson Beds.

Extra schwung
Bij een moderne woning als dit mag bijpassende kunst natuurlijk niet ontbreken. Ook op dit gebied gaf Osiris advies aan de bewoner: “Wanneer je net begint met een eigen woning, is het belangrijk dat je geld steekt in mooie items die je meeneemt naar een volgend huis. Je investeert bijvoorbeeld in twee of drie heel gave items die je ook weer meeneemt naar je volgende woning.” Twee haarden geven de woning extra schwung: een houthaard in de living en een gashaard in de slaapkamer. Het glazen windscherm voor de houthaard kun je van bovenaf laten zakken, zodat je de ruimte met een gerust hart kunt verlaten. De haard blijft warm en bovenal veilig afgeschermd.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Kasia Gatkowska en Denise Keus

 

Meer projecten van Osiris Hertman bekijken?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: