Penthouse | Eric Kant

 • Realisatie glaspartij
  Goemaat Glas
  Goedereede | www.goemaatglas.nl
 • Leverancier lederen bekleding haard, kasten en bedmeubel
  Alphenberg Leather
  Waalwijk | www.alphenberg.com
 • Terrasmeubelen
  Borek Outdoor Furniture
  Oisterwijk | www.borek.eu

Herinrichting penthouse | Eric Kant

Het appartement werd aangepast aan de woonbehoeften van de bewoner

Op de top van een fraai pand in Zuid-Holland was interieurarchitect Eric Kant verantwoordelijk voor de herinrichting van een penthouse. Het indrukwekkende appartement van 280m2 werd aangepast aan de levensstijl en woonbehoeften van de bewoner.  

Bij binnenkomst in de hal is een draaiende trap geplaatst en daarboven een beloopbare glazen vloer. Vanuit de hal heb je meteen een lange doorkijk, helemaal tot de nieuw geplaatste open haard van Bas Openhaarden. Het haardmeubel is bekleed met leer van Aphenberg Leather. De haard is het centrale element geworden in de huiskamer en functioneert tegelijk als roomdivider. Aan de ene zijde is een leefgedeelte, aan de andere een kookgedeelte.

Netjes weggewerkt

Een kleine ruimte in de keuken, gerealiseerd door Tielemans Keukens, is omgevormd tot ‘werkkeuken’. Het is een onzichtbaar stukje keuken waar bijvoorbeeld vuile vaat even uit het zicht kan worden geplaatst. Zo word je daarmee niet geconfronteerd als je gezellig aan het eten bent. De apparaten in de keuken zijn stuk voor stuk weggewerkt achter kastdeuren. Ook hier ging Kant uit van dezelfde gedachte: waarom zou je de bewoners en de gasten voortdurend confronteren met het zicht op koelkasten en koffiekopjes? Als er niet wordt gekookt kun je het zicht transformeren in dat van een bar.

Woonkamer, living, haard, Bad Openhaarden, wandbekleding, Alphenberg Leather, penthouse, Eric Kant

De op maat vervaardigde haard (BAS Openhaarden) fungeert tegelijk als room divider.

Zitmeubilair en raambekleding werd door Noort Interieur geleverd.


“De apparaten in de keuken zijn stuk voor stuk weggewerkt achter kastdeuren”


Keuken, kookeiland, bar, kastenwand, weggewerkt, penthouse, Eric Kant

De woonkeuken vormt een stilistisch en technisch hoogstandje van Tieleman Keukens en is van alle gemakken voorzien.

Levensgenieter
Omdat de opdrachtgever kan genieten van een écht goede sigaar, kwaliteitswijn en whisky, zijn de barmeubels en wijnkasten wel zichtbaar. Deze zijn op maat gemaakt. Kant: “In één van de meubelen heb ik bovendien een humidor laten plaatsen voor de sigaren, letterlijk tussen de flessen in. De meubelen hebben voor een deel natuurlijk ook een technische functie: sigaren en wijn moeten nu eenmaal op de juiste temperatuur bewaard worden om op smaak te blijven.”

Beeld en geluid
Film en visueel genieten is een ander belangrijk aspect van de levensstijl van de bewoners. Daarom zijn er zowel aan beide zijden van de open haard als in de slaapkamers televisieschermen geplaatst die deel uit maken van een geschakeld homecinema-systeem, geleverd door Happy Music. Ook kun je op bijna alle plekken luisteren naar muziek uit de Bose geluidsinstallatie.

Het veelvoudig gebruik van glas in wanden en vloeren verhoogt de uitstraling van de entree. Daarbij vergroot het de ruimtes en zorgt het hier voor meer daglicht.

Bovenverdieping, vide, glazen balustrade, houten vloer, shutters, penthouse, Eric Kant


“Voor de opdrachtgever was het van belang dat hij ook oud zou kunnen worden in dit penthouse”


Badkamer, vrijstaand bad, bad, wastafel, spiegels, marmer, penthouse, Eric Kant

Badkamer, inloopdouche, regendouche, marmer, sanitair, penthouse, Eric Kant

Nachtelijke oriëntatieverlichting
Voor de opdrachtgever was het van belang dat hij ook oud zou kunnen worden in dit penthouse. Daar is rekening mee gehouden, in grotere zaken – zoals de bereikbaarheid van het dakterras – en in kleinere. Zo is er oriëntatieverlichting in de hoofdslaapkamer geplaatst die aangaat via een bewegingsdetector. Het leidt je vanzelf naar het toilet, terwijl het tegelijk gedempt genoeg is om de andere persoon in het bed niét te wekken. Ook gemakkelijk zijn de twee wastafels en een dressoir vlak achter het tweepersoonsbed.

Slaapkamer, master bedroom, room divider, achterwand, wastafels, penthouse, Eric Kant

Op tal van plaatsen werd gebruikt gemaakt van leder (een product van Alphenberg). Zo ook in de achterwand van het bed in de master bedroom en het interieur; dit i.s.m. Cools Bekledingen.

Samenwerking
Wat goed is aan een woning moet behouden blijven, wat beter kan moet radicaal worden verbeterd. “Ik heb dan ook alle elektriciteit grondig laten vernieuwen”, zegt Kant. Hier schakelde hij Barendrecht Elektro voor in. Twee andere bedrijven waar Kant graag mee samenwerkt zijn Melaard Parket en glasleverancier Goemaat. Ook in dit project leverden zij vakwerk.

Op het dakterras bevindt zich een pantry met een eigen keukenblok, voor als er wordt gebarbecued. De meubelen op het terras komen van Borek. De bewoners kunnen hier extra lang genieten van buiten en van het uitzicht.

Dakterras, tuinmeubelen, Borek, uitzicht, buitenkeuken, penthouse, Eric Kant

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Eric Kant bekijken?