Woonkamer, living, haard, Heerkens Openhaarden en Kachels, houten vloer, Meubiflex, parket, penthouse, Marco Daverveld

 

Verbouwing penthouse | Marco Daverveld

Van twee appartementen werd één gemaakt

Het heeft allure, klasse én een grandioos uitzicht. Dit penthouse in Noord-Brabant is nu een plek waar je oud wilt worden, dankzij hulp van Marco Daverveld. “We komen hier iedere dag met plezier thuis”, glundert de bewoonster.

De bewoners van het penthouse woonden jarenlang in een appartement van 100m2. Toen ze dachten over gezinsuitbreiding, besloten ze op zoek te gaan naar een groter huis. Het bleek moeilijker dan gedacht, tot de buurman ging verhuizen. “Voor ons was dat een kans voor open doel. Daarover hoefden we niet lang na te denken. We besloten om van twee appartementen één te maken.”

Op één lijn

Een goede kennis van de bewoners adviseerde om Marco Daverveld in de arm te nemen. Daar had ze goede ervaringen mee. Marco kwam langs voor een kennismaking en het ‘klikte’ meteen. “Wat smaak betreft zaten we op dezelfde lijn. En ook voor het overige zaten we al snel op dezelfde golflengte. De beoogde sfeer, de indeling en de maatwerktekeningen waren bijvoorbeeld snel inzichtelijk. Na tien jaar in ons appartement kenden we natuurlijk de maten en verhoudingen, en het appartement van de buurman was exact hetzelfde, alleen in spiegelbeeld.”

Woonkamer, living, haard, Heerkens Openhaarden en Kachels, houten vloer, Meubiflex, parket, penthouse, Marco Daverveld

Woonkamer, open haard, Heerkens Openhaarden & Kachels, penthouse, Marco Daverveld


“Het inpandige van beide appartementen werd tot op de bodem gesloopt”


Keuken, maatwerk, Van den Berg Keukens en Maatmeubilair, kookeiland, onzichtbare deuren, penthouse, Marco Daverveld

Gezellig tafelen in de leefkeuken in de op maat vervaardigde keuken door Van den Berg Keukens bij de haardpartij van Heerkens Openhaarden.

Rigoureuze aanpak
Marco Daverveld kwam samen met de bewoners een rigoureuze aanpak overeen. Het inpandige van beide appartementen werd tot op de bodem gesloopt. Met als centrale kern de lift, het trappenhuis en de meter- en leidingenkast, werd vervolgens van twee appartementen één gemaakt. Zo werd het terras aan de achterzijde van de voormalige woning van de buurman getransformeerd tot een luxe badkamer.

Een geslaagde constructie
De nieuwe woonkamer en woonkeuken werden aan de frontzijde over de ruimte van de twee voormalige appartementen gepositioneerd. Daarbij werden woonkamer en woonkeuken voorzien van een grote glazen schuifpui. Die beide schuifpuien sluiten aan op het terras tussen de twee voormalige appartementen. Een buitengewoon geslaagde constructie omdat je op die manier vanuit zowel de woonkamer als de woonkeuken vrij zicht hebt op het terras. Bijkomend groot voordeel: ook binnen heerst het buitengevoel. Een gevoel dat de superlatieven overstijgt. Bij de verbouwing hebben firma’s als Van den Berg Keukens en Maatmeubilair uit Heeswijk-Dinther, Heerkens Openhaarden uit Nistelrode, Meubilflex Parket uit Schijndel, maar ook andere vakbedrijven een heus visitekaartje afgegeven.

Het gehele appartement werd door Meubiflex Parket voorzien van een eiken vloer.

Bovenverdieping, badkamer, slaapkamer, verbinding, ruimtelijk, wit, strak, penthouse, Marco Daverveld


“Ook binnen heerst het buitengevoel. Een gevoel dat de superlatieven overstijgt”


Geen wens maar een eis
Het hele penthouse is voorzien van een prachtige eikenhouten vloer. In sommige ruimten is de vloer wit gemaakt. Bijvoorbeeld in de master bedroom, met o.a. badkamer, linnenkast én de droom van alle vrouwen: een fantastische inloopkast. “Die inloopkast was geen wens maar een keiharde eis”, lacht de bewoonster. “In een appartement heb je natuurlijk geen garage of zolder als bergruimte. Voorheen lagen spullen als ski’s en kleding her en der verspreid. Dat is nu gelukkig verleden tijd.”

Meer dan tevreden
Verleden tijd zijn ook de verhuisplannen. De bewoners kijken met een goed gevoel terug op de verbouwing. “Omdat we onze tijd over zowel de voorbereidingen als de verbouwing hebben gedaan, is het appartement helemaal naar onze wens geworden. We zijn meer dan tevreden met het resultaat!”

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Marco Daverveld bekijken?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media