Fotoshoot Marjan - Frits
marjanstrijbosch-slider1
marjanstrijbosch-slider5
marjanstrijbosch-slider2
marjanstrijbosch-slider6
previous arrow
next arrow

 

The sky is not the limit

Marjan Strijbosch realiseert penthouse met internationale allure op hoogste punt van Eindhoven.

De ‘Coco Chanel van Brabant’, Marjan Strijbosch, wist e hand te leggen op de bovenste verdieping van woontoren De Admirant in het centrum van Eindhoven. Twee jaar lang werd er verbouwd en het resultaat is van internationale allure. “Het mooiste penthouse van Nederland”, aldus de betrokken architect Cees Dam.

De Brabantse Marjan Strijbosch groeide de afgelopen jaren uit tot een celebrity die zich begeeft binnen de internationale jetset. Ook de Nederlandse media hebben haar ontdekt, getuige de stroom aan publicaties en tv-optredens zoals ‘Glitter Glamour Gordon’, ‘en RTL Duitslands serie ‘Das Leben der Superreichen’. Haar leven in luxe  heeft haar nuchtere kijk op het bestaan niet veranderd. Ze weet waar ze vandaan komt, maar ook heel duidelijk waar ze naar toe wil.

Selfmade woman

Ze is hét voorbeeld van een ‘selfmade woman’. Als Marjan zwanger raakt, wordt ze gedwongen een baan  te zoeken. Ze maakte zelf de kleding voor haar pasgeboren dochter Sascha. Haar talent wordt ontdekt en er ontstaat grote vraag naar haar ontwerpen. De ontwerpster begon haar kinderkledingzaak ‘Lolly Pop’, waar zij haar zelf ontworpen communiejurkjes verkoopt. Daarmee werd de basis voor een glansrijke carrière gelegd.

Het interieur werd op maat vervaardigd door Wijnen van Weert.


“Op mijn 21e had ik 37 thuisnaaisters in dienst en mijn eerste miljoen op de bank”


The Art of Living, Exclusief wonen, Bas openhaarden, openhaard, kachel, kunst, kroonluchter, design, interieur, meubilair, planten, modern

Meubelen van het merk Duresta (Engeland) geleverd door Bergers Interieurs.

Jaguar gaat internationaal
Het zakendoen zit in haar genen. Marjan bouwde haar mode-imperium uit met ‘Jaguar Mode’ waarin ze haar eigen ontwerpen van ‘Jaguar Creations’ verkoopt. Ook verkoopt ze exclusieve kleding van ontwerpers van wereldfaam zoals de Italiaanse Roberto Cavalli. Zij is zijn oudste Nederlandse afneemster en de persoonlijke band met Roberto is inmiddels welhaast familiair te noemen.


“Ik heb uitdaging nodig. Van niks iets maken, dat is wat ik leuk vind”


Plafondbeschildering door de Nederlandse kunstschilder Cornelis Le Mair.

Binnenhuisarchitectuur
Strijbosch bezit naast het penthouse in Eindhoven meerdere huizen. “Ik heb de laatste  jaren een aantal huizen verkocht. Geen een ervan was te koop, maar mensen willen het gewoon hebben.” Die kopers kochten niet alleen een huis, maar het complete ‘plaatje’, met inboedel en alles erop en eraan. Verkoop ziet ze als een compliment en als een kans om weer een ander project te starten. “Naast mode is het inrichten van huizen mijn grote passie. “Mode en binnenhuisarchitectuur liggen heel dicht bij elkaar, het draait uiteindelijk allemaal om creativiteit en uitdrukking geven aan je persoonlijkheid”, vertelt Strijbosch.

Stukadoorsbedrijf van Baal realiseerde het stucwerk. Het afwerkingsniveau van de plafonds sluit zich aan bij het exclusieve niveau van het penthouse met fraaie ornamenten.

Internationale allure
“Toen ik hier voor het eerst binnenliep was alles strak en modern. Maar ik zag direct mogelijkheden om juist hier iets bijzonders te creëren.”. Voor de wilde plannen van Strijbosch waren echter wel ingrijpende bouwkundige aanpassingen nodig. “En op negentig meter hoogte is dat een ander verhaal, dan op de begane grond.” Marjan benaderde de architect van het gebouw, Cees Dam. “Cees heeft me prima geholpen met bouwkundige tekeningen, maar ook met vergunningen bij de gemeente.” Alles werd aangepakt: de wanden, de vide en de puien. Op de plek waar eerst twee slaapkamers zaten, werd een van de hoogtepunten van het penthouse gerealiseerd; een honderd vierkante meter tellende tuin, op negentig meter hoogte, hartje stad.


“Dit project is echt ‘fun’ geweest om voor elkaar te krijgen”


Meubels
Zelfs de meubels die deel uitmaken van het interieur werden speciaal door Marjan ontworpen. “Door de negen meter hoge plafonds en geen enkele haakse hoek konden we geen standaard meubels plaatsen.” Door de uitmuntende lichtinval leent de ruimte zich uitstekend als decor voor studiowerkzaamheden en modeshows. Regelmatig worden er TV-opnames, fotoshoots en presentaties voor  klanten gehouden. . Het moge duidelijk zijn: voor ‘La Strijbosch’ is de sky letterlijk en figuurlijk not the limit.

 

Tekst: Jens de Jongh
Fotografie: Dré Wouters

___