Penthouse met architectonische multifunctionele ruimteverbinder

VVR Architecten

Verhuizen van een grote vrijstaande woning naar een penthouse kan een behoorlijke overgang betekenen. Kleiner wonen hoeft echter niet te betekenen dat je moet inleveren op comfort, integendeel. Zo zorgde VVR Architecten dat het echtpaar dat deze stap nam zich in hun nieuwe penthouse heel prettig voelt en razend enthousiast is over het interieur dat VVR ontwierp en het bijbehorende wooncomfort.


Living

Multifunctioneel, interieurontwerp, VVR Architecten

Leveranciers van de living

Interieurontwerp

VVR Architecten

Inbouwspots

Maretti Lighting

Open ruimte

VVR-eigenaar Richard van Rijen vertelt: “De bewoners wilden geen standaardinvulling van hun appartement. We hebben alleen de draagmuren in hun penthouse laten staan. Voor de rest hebben we er een zo open mogelijke ruimte van gemaakt. Ondanks de grote open ruimte zijn er wel duidelijk verschillende woonruimtes. Dit penthouse had oorspronkelijk een vliering, die we voor een gedeelte hebben weggehaald, waardoor een deel van het plafond hoger is en schuin loopt. Er is nog steeds voldoende opbergruimte op de zolder.”


Leefruimtes

Multifunctioneel, interieurontwerp, VVR Architecten

Leveranciers van de leefruimtes

Inbouwspots

Maretti Lighting

Kokendwaterkraan

Quooker

Architectonisch element

De architect ontwierp een architectonisch element in het woongedeelte, waarin verschillende ruimtes en functies zijn samengebracht: een werkkamer, een wijnkast, een techniekruimte en zelfs een toilet. De deuren naar de afgesloten ruimtes zijn hierin nauwelijks te zien, omdat ze geen kozijnprofielen hebben en zijn behangen met hetzelfde lederen behang als de rest van het element. Aan de buitenzijde is de televisie geïntegreerd in de wand. Het architectonisch element heeft daarnaast ook een positieve invloed op de akoestiek van het penthouse, dat verder is geoptimaliseerd met een akoestisch kunstwandpaneel, raamdecoratie en een tapijt. ‘Dit is een Perzisch tapijt uit hun vorige woning, om de bewoners zich extra thuis te laten voelen op hun nieuwe plek,” licht Richard toe. De bijbehorende vintage verlichting, onderdeel van het lichtplan van VVR Architecten, dient hetzelfde doel.


Bovenverdieping

Multifunctioneel, interieurontwerp, VVR Architecten

Leveranciers van de bovenverdieping

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems

Gordijnen

Vloerstart-Etten-Leur

Badkamer

Verhoeven-Van Erp

Glazen schuifwanden

Solarlux Nederland

Zonwering

Nelemans

De leefruimtes

De keuken is uitgevoerd met fronten in een bruinzwarte eikenstructuur, die in al het meubelmaatwerk van VVR is toegepast en mooi afsteekt bij de lichte vloer. Het witte werkblad heeft een marmerstructuur. De fraaie mastersuite bestaat uit een slaapgedeelte, een badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet en een grote geïntegreerde inloopkast, die zowel via de badkamer als de slaapkamer toegankelijk is. De bewoners hebben daarnaast nog een tweede slaapkamer en een ruimte die ook nog als zodanig kan worden ingericht. Bovendien hebben ze een heerlijk lang balkon aan de achterzijde van hun penthouse, waar de beweegbare aluminium lamellen een fijne bijdrage leveren aan hun wooncomfort, net als de grote aluminium schuifpui van Minimal Windows door Kumasol.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 24-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jaro van Meerten