Penthouse met fenomenaal interieur

Rob Feenstra

Op de twintigste etage van een woontoren op de Amsterdamse Zuidas heeft interieurdesigner Rob Feenstra een schitterend, luxueus interieur gerealiseerd. Aan ieder detail van dit turnkeyproject is met grote zorgvuldigheid aandacht besteed. Dat het penthouse voor de bewoner aanvoelt als een warme jas is misschien nog wel het belangrijkst, want dat was precies zijn wens.


Living

Maatwerk, penthouse, Rob Feenstra

Alle leveranciers van de living

Interieur

Rob Feenstra

Beeld & Geluid

Koudijs

Een bijzondere transformatie

Toen de bewoner toe was aan een volledig nieuwe indeling en interieur voor zijn riante penthouse, benaderde hij Rob, omdat hij hele goede verhalen over zijn werk had gehoord. De drukbezette internationaal werkzame interieurdesigner ging met hem in zee en wekte zoveel vertrouwen, dat hij tijdens de realisatie volledig zijn gang mocht gaan. Rob Feenstra: “Ik heb een professioneel team, maar ik ben zelf ook tijdens het hele project nauw betrokken. Een wederzijdse klik tussen de opdrachtgever en mij is essentieel, anders kun je samen niet zo’n intensief traject aangaan.” Rob en zijn team zorgden ervoor dat het penthouse van een nagenoeg casco betonnen ruimte werd getransformeerd tot een penthouse waar een enorme luxe en wooncomfort van afstraalt.


Leefkeuken

Maatwerk, penthouse, Rob Feenstra

Alle leveranciers van de leefkeuken

Keukenbouw

Modularh interiors

Maatwerk tafel

Modularh interiors

Wandbekleding

Alphenberg Leather

Stoelen

MACAZZ

Interieurvoorstel

Het complete interieurvoorstel, dat tot stand kwam na diverse gesprekken met de opdrachtgever en gedetailleerde 3D-visualisaties, viel in goede aarde. “Mijn opdrachtgever gaf vanaf het eerste gesprek aan donkerdere tinten te willen voor een warmere sfeer. Ik werk tegenwoordig veel met lichte tinten, maar ga uiteraard mee in zo’n specifieke wens, zolang het maar een chic geheel wordt. Daarom werd de eikenhouten vloer in Hongaarse punt uitgevoerd in ‘dark smoke’ en werd het meubelmaatwerk diepbruin of bruinzwart. Samen met de lichte basis vormt dit een heel mooie, warme combinatie,” aldus Rob.


Slaapkamer

Maatwerk, penthouse, Rob Feenstra

High-end interieur

De ‘coffeecream tint’ van de muren, plafonds en de linnen raamdecoratie laten het meubelmaatwerk en de lichte op maat gemaakte meubels en accessoires prachtig tot hun recht komen. Dat Rob veel tijd besteedt aan details blijkt bijvoorbeeld uit de gordijnrails, die dezelfde kleur als de plafonds en wanden hebben. Het high-end interieur straalt veel comfort, een chique ambiance en een hoge kwaliteit uit. Er zijn dan ook de mooiste materialen gebruikt, gecombineerd met een goed doordachte, subtiele sfeerverlichting. “Een goed lichtplan is een van de belangrijkste aspecten, maar wordt helaas vaak vergeten,” vertelt Rob.


Badkamer

Maatwerk, penthouse, Rob Feenstra

Alle leveranciers van de badkamer

Beeld & Geluid

Koudijs

Warme en luxe sfeer

De sfeer in het penthouse is warm, luxe en rustig. Dat geldt niet alleen voor de sfeervolle woonkamer, chique keuken en uitnodigende eetkamer, maar ook voor de schitterende mastersuite met slaapkamer, en-suite-badkamer en inloopkast. De rijke, lichte stoffering van de bed-ombouw in de masterbedroom komt terug in het plafondhoge hoofdbord. Boven de op maat gemaakte nachtkastjes hangen designlampen, als onderdeel van het lichtplan. De mastersuite heeft bovendien de allure van een hotel, hoewel weinig Nederlandse hotelsuites over zo’n betoverend uitzicht beschikken als dit penthouse.

Editor: Media team

Datum: 08-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Patrick Meis