Penthouse met internationale allure in Parijs

Ester Lipsch Interior Design

In deze reportage presenteren we een wel heel bijzonder project: een prestigieus penthouse bestaande uit twee verdiepingen in hartje Parijs. Het oorspronkelijke vrij donkere interieur werd onder leiding van Ester Lipsch Creatief Ontwerp omgetoverd tot een open, licht en sfeervol geheel, waardoor optimaal van de ruimtelijkheid van de woning en de fantastische ligging kan worden genoten.


Woonkamer

Parijs, interieurontwerp, Ester Lipsch Interior Design

Alle leveranciers van de woonkamer

Een open woonbeleving

“Begin 2020 kwam ik met de opdrachtgevers in contact toen ze op zoek waren naar een interieurdesigner voor hun aangekochte penthouse,” vertelt Ester Lipsch, eigenaresse van de internationaal opererende ontwerpstudio. “Ze waren erg gecharmeerd van een van onze eerdere projecten en wilden graag eenzelfde lichte, strakke en open woonbeleving.” Om dit te bereiken ging de oorspronkelijke hokkerige en donkere indeling volledig op de schop, waarna het interieur opnieuw werd opgebouwd. Sterke zichtlijnen zorgen voor een fijn gevoel van verbinding. Alle ruimtes zijn gehuld in een lichte beleving, door de keuze voor een rustig kleurenpallet met zachte tinten. De visgraatvloer en eikenhouten lattenwand – onder andere te zien bij het trappenhuis, de masterbedroom en walk-in-closet – voegen een vleugje warmte toe.


Keuken

Parijs, interieurontwerp, Ester Lipsch Interior Design

Alle leveranciers van de keuken

Onzichtbare inductiekookplaat

TPBtech

aanrechtblad

TPBtech

Kokendwaterkraan

Quooker
Parijs, interieurontwerp, Ester Lipsch Interior Design

Luxe keuken met glazen ombouw

Op de begane grond wordt de aandacht direct getrokken door de luxueuze keuken. Ester: “De opdrachtgevers wilden graag een ruimte die in verbinding staat met de rest van het leefgedeelte, maar toch is afgesloten. De keuken hebben we daarom voorzien van een ombouw met veel glas. De ramen bij de living kunnen open worden gezet om nog meer eenheid te creëren.”


Bovenverdieping

Parijs, interieurontwerp, Ester Lipsch Interior Design

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Deurbeslag

Dauby

Design radiatoren

Instamat

Bijzonder veel opbergruimte

In het interieurconcept is daarnaast heel veel opbergruimte verwerkt, op zodanige wijze dat het niet zichtbaar is. “In de houten trapombouw zijn kasten gemaakt,” licht Ester toe. “Ook in de en-suitebadkamer zit kastruimte verborgen, waarbij de grote platen van neolith op zeer zorgvuldige wijze zijn bewerkt om de strakke uitstraling niet te onderbreken.” De exclusieve uitstraling wordt verrijkt door de keuze voor bijzondere en vernieuwende elementen, zoals designschakelmateriaal van Meljac en invisible cooking in de keuken, waardoor de strakke uitstraling is behouden. Ook de twee terrassen – waaronder het dakterras van maar liefst 80 m2 – zijn meegenomen in het interieurconcept. De mediterrane aankleding versterkt de internationale allure die het penthouse ademt.


Exterieur

Parijs, interieurontwerp, Ester Lipsch Interior Design

Unieke woonbeleving

Ester: “We hebben de woning turn-key opgeleverd, wat betekent dat we alles – van de grote lijnen tot en met de kleinste details – hebben verzorgd. Hierdoor is alles perfect op elkaar afgestemd en een compleet andere woonbeleving ontstaan die past bij de nieuwe bewoners en unieke locatie.”

Editor: Media team

Datum: 13-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jaro van Meerten