Penthouse met minimalistisch interieur | Robert Kolenik

Het verhaal begint enkele jaren geleden wanneer de opdrachtgever, een gezin met een echtpaar, zoon en dochter, een prachtig, monumentaal pand koopt in het centrum van een sfeervolle, Zuid-Limburgse stad, onder begeleiding van Moonen Bouw | Bouwkundig advies. “Dit pand wilden ze graag transformeren naar drie appartementen waar zij met het gehele gezin in konden wonen”, vertelt Rob Moonen, eigenaar van het bouw-en adviesbedrijf. “Het idee hierachter was dat de kinderen, net als het echtpaar zelf, een eigen woonlaag zouden krijgen, dat zij geheel naar eigen wens konden invullen. Het gezin kon zo onder één dak blijven wonen, maar had tegelijkertijd voldoende privacy.” Dit was het begin van dit prachtige penthouse wat nu beschikt over een prachtig minimalistisch interieur. 

Indrukwekkend trappenhuis

Aan KOLENIK Design de eer om de inrichting van de drie appartementen te bedenken met een minimalistisch interieur. Voor iedere woonlaag bedacht Robert een ontwerp op basis van de smaak en wensen van de bewoner(s). Daarnaast ontwierp hij een indrukwekkend trappenhuis dat de verdiepingen met elkaar verbindt. “Het overkoepelende uitgangspunt was een warme, luxe stijl met een moderne basis”, aldus Robert. “Denk rijke materialen, strakke vormen en heldere indelingen. Dat hebben we in ieder appartement aangevuld met een persoonlijke touch van de bewoner(s), zodat het perfect aansluit bij de wensen en woonbehoeften.”

De appartementen zijn sfeervol aangekleed met designmeubelen van het merk Minotti. Deze meubels zijn geleverd door Marres Interieur. De haarden zijn geleverd door Boley Openhaarden.


Samensmelting van esthetiek en functionaliteit

De begane grond werd het domein van de zoon van het gezin. “De basis van dit appartement hebben we wat lichter gemaakt, door de keuze voor bijvoorbeeld lichte vloeren, zoals de gietvloer”, aldus Robert. “De indeling en structuur hebben we bewust open gehouden, waardoor het appartement een hotelsfeer ademt. Erg bijzonder is de luxe keuken. Het blad, gemaakt van gerecyclede zonnepanelen, heeft een onyx-uitstraling en kan van onderuit verlicht worden.”

Minimalistisch interieur, Robert Kolenik, luxe, modern, high-end

De prachtige keukens hebben een high-end uitstraling en zijn gerealiseerd door Van Boven exclusieve keukens & badkamers.


Sfeervol penthouse

De tweede woonlaag is ingericht als penthouse en vormt het nieuwe onderkomen van het echtpaar. De warme, luxe en moderne uitstraling is hier uitgediept door het toevoegen van donkere tinten, zoals te zien is aan de bijzondere donkere visgraat vloer. Absolute blikvanger in dit appartement is het haardmeubel van Boley dat volledig uit marmer is vervaardigd. “De hele woonkamer hebben we als het ware om het haardelement heen gecreëerd, wederom met meubels van Minotti”, vertelt Robert.

Er is gekozen voor een prachtige houten vloer, op maat gemaakt door Meubiflex Parket.


High-end uitstraling

De bovenste woonlaag werd geheel naar de wens van de dochter ingericht. “Zij had de voorkeur voor stoere, industriële details. Dit hebben we onder meer doorgetrokken in de keuze voor de gietvloer. Hierin zijn marmervlokken verwerkt, waardoor de vloer een heel eigen uitstraling heeft gekregen”, aldus Robert. “De stoere details hebben we aangevuld met enkele zachte elementen, zoals te zien is in de slaapkamer en in de gekozen kunstwerken van Casper Faassen.

De op maat gemaakte kasten zijn gerealiseerd door Van Venrooij Interieurbouw.

In het ontwerp hebben we rekening gehouden met de speelse vormen van het appartement. Zo hebben we bijvoorbeeld gewerkt met een splitlevel voor de woonkamer en de structuur heel open gehouden, om meer ruimtelijkheid te creëren. De haard, wederom van Boley, fungeert bijvoorbeeld ook als salontafel. In de slaapkamer hebben we een roomdivider geplaatst, waardoor ook hier de ruimtelijkheid uitgediept wordt en er zijn oude spantdetails verwerkt, die zorgen voor een knusse uitstraling. Alles is tot in de details uitgedacht, zodat elk element op elkaar aansluit en bijdraagt.

Minimalistisch interieur, Robert Kolenik, luxe, modern, high-end

Van Boven exclusieve keukens & badkamers realiseerde de luxe badkamers. Er is gekozen voor een stoere gietvloer van SENSO, genaamd SENSO Grain (met vuurgedroogde betonquartz) die zorgt voor een strakke basis.

Het op maat bedachte interieur is door van Venrooij Interieurbouw vertaald in een bijzonder mooie uitvoering.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: René van Dongen

__

Meer projecten bekijken van Robert Kolenik?