Penthouse Zalmhaventoren: high-end-Italian touch

The Grand Interior

“De Zalmhaventoren is een prestigieus pand met een fenomenaal uitzicht. We hebben de woning op de 27e verdieping, welke casco werd opgeleverd, volledig high-end gemaakt volgens ‘The Grand Style’. Het is een penthouse, zo’n woning verdient ook een penthouse interieur en een hoogwaardige afwerking”, vertelt Frank. Hij koos voor grote meubels en interieurstukken. Want, legt hij uit, “grote items maken een interieur ruim”. Dit resulteerde onder andere in een groot kookeiland, kamerhoge deuren en een spiegel met een diameter van 1.60 meter. “De deuren tot plafondhoogte geven een rijke uitstraling en accentueren de hoogte. We hebben ervoor gezorgd dat alles in de woning ‘body’ heeft.


Leefruimtes

Penthouse, The Grand Interior, modern, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Keukenblad

Cosentino

Echt penthouse

Mooie features vindt Frank belangrijk. Bijvoorbeeld de state-of-the-art keuken die echt opvalt, een ‘design piece’ met een groot kookeiland. Ook creëerden ze een uniek zicht vanuit de badkamer. “We hebben in samenwerking met Van der Vorm het design van de badkamer en slaapkamer aangepast, door een glazenwand te plaatsen en een doorgang te creëren naar de walk-in closet. Dit zorgt voor een echte master suite.’’ Een ander bijzondere feature is de tv-wand met suède panelen in de woonkamer. “Alles in de woning is maatwerk. Op de tv-wand in de master bedroom, de wanden naast de spiegels in de badkamers en op het toilet lieten we Italiaanse stucco aanbrengen door Ten Napel. Deze structuur geeft de ruimtes een rijk gevoel. Overal hebben we ledverlichting met bewegingsmelders verwerkt, de bijzondere items in de woning lichten op als je erlangs loopt.” In plaats van echt marmer koos The Grand Interior voor het materiaal Dekton© van Cosentino. “Ze hebben prachtige prints die op marmer lijken maar het materiaal is veel sterker en minder vatbaar voor vlekken en krassen. Dit is perfect voor verhuur en het ziet er fantastisch uit.”Frank is erg content met het resultaat. “Elke kamer heeft zijn eigen highlights. De badkamer met de glazen wand is prachtig, we hebben ook weer glaskasten in de hal geplaatst voor handdoeken en dergelijke. De tweede badkamer is in dezelfde lijn ingevuld. Hier hebben we tevens de wastafel met Patagonia print geplaatst, gecombineerd met stucco. En de tweede slaapkamer voorzien van zwart gebeitste eiken kasten met display kasten aan weerszijden. Momenteel zijn we bezig met een tweede penthouse op de 51e verdieping. Dat uitzicht is werkelijk fenomenaal, een helikopterview over Rotterdam.”


Slaapvertrekken

Penthouse, The Grand Interior, modern, The Art of Living

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

The Grand collection 

The Grand Interior biedt een verfijnde collectie met Italiaanse grondslag. Ooit ontstaan vanuit de gedachte van Frank om een webshop voor meubels te beginnen, ver voordat de online markt explodeerde. Hij vond echter niet wat hij zocht en startte zijn eigen lijn. “The Grand Interior biedt Italiaans design met een touch of Hollywood”, vertelt hij. “We leveren hoogwaardige producten die we zelf ontwikkelen. Van elk item kiezen we één of twee uitvoeringen en nemen deze in voorraad.” Uniek in de markt is dat ze snel kunnen leveren en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Dat maakt hen heel interessant. “Wat je ziet in luxe design is dat het vaak ofwel heel duur is en er lange wachttijden zijn, of het zijn toegankelijke producten van Scandinavische merken. In Italiaans design is er weinig keus. We zijn ab-soluut geen prijsvechter, we vinden het belangrijk om een heel mooi product te bieden waar veel liefde in is gesto-ken. Maar zonder een buitensporige prijs.” Hun geheim? Eigen architecten die de ontwerpen maken, vooruit pro-duceren en lage marges. “Onze collectie is uniek”, besluit Frank. “Het is stap voor stap gegroeid en neemt steeds serieuzere vormen aan, in omvang maar ook in kwaliteit. The Grand Collection is inmiddels een aparte tak van ons interieurdesign. We hoeven klanten niet actief te benaderen. Grote architecten en designers benaderen ons, dat is voor mij het grootste compliment.”

Editor: Media team

Datum: 16-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender