Perfecte combinatie van stijl en comfort 

Verschuren Interieurbouw

Een van de materialen die in een hoog tempo populair is geworden, is solid surface, een arbeidsintensief materiaal dat een heel regiment aan voordelen heeft. Hoewel het oersterke materiaal veelal wordt toegepast in hotelkamers, kantoorgebouwen en ziekenhuizen, is het ook uitermate geschikt voor in huis. Jan van Otterdijk, eigenaar van Solid Surface International, verschaft ons een kijkje in deze luxueuze en elegante woning waarin solid surface een van de hoofdmaterialen is. Jan: “We produceren dit prachtige materiaal in onze eigen fabriek en kunnen dus elk ontwerp realiseren. Samen met architecten, designers en natuurlijk de eindgebruiker stellen we de hoogste eisen aan de uitvoering en uitstraling van onze producten.” 


Woonkamer

Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw

Alle leveranciers van de woonkamer

Raamdecoratie

Raamstyling
Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw
Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw

Wonen als in een luxehotel 

De bewoners wisten precies wat ze wilden. Voor de realisatie van hun droom schakelden ze Verschuren Interieurbouw in. “De prachtige sfeer van een luxehotel sprak ons enorm aan”, vertelt de bewoner. “Omdat we een druk beroepsleven hebben, wilden we rust creëren met natuurlijke en warme materialen. In ons vorige huis kwam de kleur zwart erg naar voren. Daar waren we op uitgekeken. In ons nieuwe thuis mochten de contrasten verfijnder zijn. De designer van Verschuren begreep meteen wat we zochten: de perfecte combinatie van stijl en comfort , met de juiste materialen.” Al bij binnenkomst zie je dat deze chique en elegant ingerichte woning precies die uitstraling heeft én dat er aandacht is besteed aan een hoogwaardige afwerking. Meubilair kan immers nog zo mooi ontworpen zijn; de kwaliteit van het materiaal en de vakkundige vervaardiging maken of kraken een interieur. 


Keuken

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker

Kosmopolitische luxe  

Contrasten ontstaan wanneer kleuren en materialen ver uit elkaar liggen: licht en donker; hard en zacht. Hoe verder uit elkaar, des te groter het contrast. Balans is daarbij het sleutelwoord. Wat kleur betreft is er in deze woning gekozen voor zachte poederkleuren, crèmekleurige stoffen met een subtiele glans, aangevuld met donkerbruin en brons. Geen enkele muur is wit. Om een extra luxueuze touch aan het interieur te geven, is er voor kwartsiet en marmer gekozen. Het kwartsiet sequoia brown, dat qua look veel gelijkenissen vertoont met versteend hout, komt terug in het watervalaanrechtblad. Het donkerbruine marmer met crèmekleurige aders is te zien als achterwand in de nissen van het vaste meubilair. Beide natuursteensoorten harmoniëren met het donkergelakte eikenfineer van de maatwerkkasten. In deze maatwerkkasten schuilt ook een bijzonder detail: de verticale belijning maakt de ruimte optisch hoger en de kast slanker, en dus net dat tikje eleganter. Om eenheid te creëren komen hout en natuursteen her en der terug in het interieur. Ook gebronsd rookglas is een regelmatig terugkerend element: in de stalen taatsdeur, in de inloopkast en in de achterwand van het bureau. Details in brons en messing , zoals handgrepen en kranen, maken dit interieur om door een ringetje te halen. 


Slaapkamer

Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw

Alle leveranciers van de slaapkamer

Vloeren

WoningBaas
Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw
Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw

Eenheid in materiaal, vrijheid in vorm 

Steeds meer interieurbouwers, architecten en vormgevers ontdekken de mogelijkheden van Solid Surface. Dit materiaal heeft dan ook ongekende eigenschappen. “Solid surface is loeihard en leverbaar in elke textuur en kleur. Daarnaast is het vormvrij, waterbestendig en lichtdoorlatend”, legt Jan van Otterdijk uit, eigenaar van Solid Surface International. “Dat maakt het materiaal perfect voor tal van toepassingen. Anders dan andere materialen is het oppervlak potdicht én naadloos verlijmbaar. Daardoor komt er geen viezigheid in en krijgen bacteriën of schimmels geen kans om te groeien. Dat is hygiënisch en bovendien onderhoudsvriendelijk. En duurzaam, want niet alleen geniet jelanger van materialen die een lange levensduur hebben, maar ook hoef je er maar een poetsdoekje overheen te halen om het weer spic en span te krijgen. Ideaal als je kinderen hebt, vonden ook onze opdrachtgevers. In deze woning is solid surface onder andere toegepast in het vrijstaande bad en het wasmeubel in de badkamer en in het kraantje in het toilet. De bewoners kozen voor wit, maar ook voor een terrazzotoepassing, zoals te zien is in het kraantje in het toilet.” 


Tuin

Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw

Alle leveranciers van de tuin

Gevelstenen

Mbi B.v
Luxe hotel, elegante woning, Verschuren Interieurbouw

Weerspiegeling van karakter  

Je kinderen een fijne jeugd geven, daar draait het om. Voor de bewoners van deze vrijstaande gezinswoning betekende dat vertrekken uit de grote stad. De perfecte locatie vonden ze hier, in een rustige en gemoedelijke nieuwbouwwijk van een nabijgelegen dorp – maar wel op steenworp afstand van de stad. Wie jongere kinderen heeft en een huis bouwt, is misschien geneigd om concessies te doen op comfort en hoogwaardige materialen. Deze woning is hét bewijs dat dat helemaal niet nodig is. De kinderen hebben hun eigen ruimtes: volop mogelijkheden om zich uit te leven in het zwembad in de tuin en in hun eigen speelruimte; voor de ouders zijn er het royale vrijstaande bad, de uitnodigende zithoek met open haard en de luxueuze mainsuite, waarin ze zich kunnen terugtrekken uit alle hectiek van het dagelijks leven. “We hebben overal met grote aandacht aan gewerkt”, zegt Jan.  Toon, eigenaar van Verschuren Interieurbouw is het daarmee eens: “In de badkamer uit zich dat bijvoorbeeld in het meubel dat om de wand heen is gevouwen en in verstek doorloopt. Ook de ledverlichting loopt mooi horizontaal mee met de vorm van het meubel. Bij Verschuren gaan we prat op zulke details.” Het meest bijzondere is daarom toch wel het totaalplaatje, dat alles is geworden waarvan de bewoners durfden dromen. Een weerspiegeling van hun karakters – er bestaat geen groter compliment dan dat. 

Editor: Media team

Datum: 21-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Patrick Meis