Perfecte samenwerking geeft het mooiste resultaat

STRAKK 

De totstandkoming van deze woning vergde een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Waar Driessen Architectuur garant stond voor het ontwerp, nam Hous Luxe Woningen de bouw voor zijn rekening. Strakk maakte vervolgens het volledige interieur op maat, wat weer getekend was door de Interieurbedenkers (IB). Het resultaat is een woning die tot in de details klopt. 


Binnenkomst

Open karakter, Architectuur, STRAKK

Open karakter 

Als je bij de woning aankomt oogt deze als een landhuisstatig en ruim. De uitbouw aan de zijkanten zorgt voor een extra breedbeeld. Vanbinnen blijkt de woning erg gezellig ingericht te zijn, met de tuin als verlengstuk van de woon- en eetkamer. Daar kom je terecht via grote stalen deuren die een open karakter schetsen. Een ruime eettafel biedt plaats aan acht stoelen, terwijl de keuken zich precies om het hoekje bevindt. Het aanrechtblad van gepolijst keramiek, het donkere hout en een flinke achterwand zetten hier de toon. Het aanrechtblad lijkt van natuursteen, maar is in werkelijkheid keihard en slijtvast. Er is volop ruimte voor kasten en apparatuur. Achter de keuken bevindt zich nog een bijkeuken als extra. Van hieruit kom je terecht in de kelder, die nog verder ingericht zal worden. Hier kunnen de kinderen chillen en vinden we de techniek voor de woning. Die is er heel wat, want de woning is gasloos met een warmtepomp en beschikt overal over domotica en sensors. 

 


Leefruimte

Open karakter, Architectuur, STRAKK

Alle leveranciers van de leefruimte

Lederen bekleding

Alphenberg Leather

Infrarood douche

Sunshower BV

Vrij uitzicht 

De masterbedroom met walk-in-closet en badkamer bevindt zich op de eerste etage van de woning. Het is hier fijn badderen met een vrijstaand bad en een inloopdouche met sunshower. Het lederen hoofdbord van het bed en de donkere vitrage zorgen voor een warme sfeer. Aan beide kanten van de mainsuite heb je een vrij uitzicht over de akkers. Marion Alders, directeur bij Strakk: “De schuifdeur naar de slaapkamer heeft een soft-close-systeem. Het is één geheel met de badkamer en de walk-in-closet, maar kan zo toch netjes afgesloten worden.” In een L-vormige woonkamer kunnen de bewoners lekker tv-kijken of een boek lezen in een losstaand zitje. Een ethanolhaard scheidt de woon- en eetkamer van elkaar en zorgt tegelijkertijd voor verbinding. Vanuit beide ruimtes heb je zicht op de achtergelegen tuin met loungeterras, zwembad en zitkuil met hottub. Kattenkruid, palmbomen en een hangstoel maken er een zonnig geheel van. Midden in de onderhoudsvriendelijke tuin ligt een afwatering voor regenwater die tevens dient als vijver voor de loopeendjes. “Het lamellendak van de overkapping kan open en dicht en ook de zijkanten kunnen we sluiten met screens, die onzichtbaar zijn weggewerkt. Zo is het terras echt een verlengstuk van de woning”, zegt de bewoonster. 

Prettige samenwerking 

De bewoners vielen voor deze locatie vanwege het prachtige uitzicht. Vanuit iedere ruimte in huis kijk je uit over de landerijen. Het duurde even voordat de vergunningen rond waren en het ontwerp gereed, maar vier jaar geleden ging de eerste schop dan toch echt in de grond. “Hier stond een kas en de tuin was een zandvlakte”, vertelt de bewoonster. “Nu is die tuin onze favoriete plek, net als de eettafel die uitkijkt op de achterzijde. De grote tafel als centrale plek in de woning is ideaal om visite te ontvangen.” De bouw en de realisatie van het interieur verliepen soepel, dankzij de prettige samenwerking tussen alle bouwpartners, vertelt Marion. Strakk maakt zelf ontwerpen, maar we werken ook heel makkelijk samen met andere ontwerpers. Met Interieur Bedenkers werken we vaker samen en Driessen de architect en HOUS zijn ook bekenden van elkaar. Wij hebben eigenlijk alles gemaakt wat van hout is, zoals de trap, de deuren, de keuken, eettafel, salontafel, badkamermeubilair, slaapkamer, de inloopkast en de wasruimte.” 


Ontwerp

Open karakter, Architectuur, STRAKK

Alle leveranciers van het Ontwerp

Zwembad

Aquasfeer

Stalen deur

Styls

Trap

Styls

Levensloopbestendig 

Een woning die levensloopbestendig is, hoeft niet per se te zijn ontworpen als een bungalow, waarbij alle woonruimtes, inclusief slaap- en badkamer, op de begane grond zijn gesitueerd. Er zijn nog tal van andere oplossingen. In deze woning viel de keuze op een lift, die achter een gewone deur zit verborgen. Mochten de bewoners ooit slecht ter been raken, kunnen ze met gemak elke verdieping van hun huis bereiken. Op de eerste verdieping vinden we naast de hoofdslaapkamer en -badkamer ook een apart toilet, een wasruimte en een kantoor. Daarboven bevinden zich twee slaapkamers voor de kinderen, een extra badkamer en een berging. De trap naar deze tot tweede verdieping bereik je via een loopbrug, wat het trappenhuis een waar pronkstuk maakt. Ook deze bijzondere trap werd door Strakk gemaakt, in samenwerking met Styls, zij leverden en monteerden het staal. Waar je ook kijkt, overal in deze woning zie je dat het klopt. De materialen en kleuren lopen door in alle ruimtes, technieken zijn netjes weggewerkt, de haardombouw loopt direct door in het tv-meubel en de verlichting, speakers en koven zijn naadloos gestuct. Zelfs de tegels lopen door van binnen naar buiten en de akoestische plafonds zorgen voor extra comfort. “Onze interieurs moeten mooi en praktisch zijn. Wij geven niet zomaar op, maar gaan altijd voor kwaliteit. Wij stemmen alle materialen en kleuren zorgvuldig op elkaar af, want de details maken het ontwerp”, aldus Marion. 

 

Editor: Media Team

Datum: 28-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: Patrick Meis