Persoonlijk interieur

3 tips voor een persoonlijk interieur

Ga je binnenkort verhuizen? Dan ben je vast enorm druk met het uitzoeken van nieuwe meubels, accessoires en het regelen van renovaties. Vaak sta je dan niet stil bij de mogelijkheden om een woning persoonlijker te maken. Toch is dit wel enorm belangrijk. Je kan een huis nog zo mooi aankleden, maar als het niet als een ‘thuis’ aanvoelt, sla je nog de plank volledig mis. Een persoonlijk interieur maken… hoe doe je dat eigenlijk? Wij geven 3 tips!

1. Hang herinneringen op

Meubels en accessoires zeggen niet alles. Die laten niet het complete plaatje zien. Door herinneringen op te hangen, laat jij direct aan mensen zien wie hier woont. Maak bijvoorbeeld gebruik van een herinnering op linnen om jouw favoriete herinnering in de kamer te hangen. Dit brengt niet alleen een persoonlijke sfeer naar de kamer, maar geeft je ook nog een fijn geheugensteuntje aan prachtige gebeurtenissen. Als je je even sip voelt, is een mooie herinnering op doek al snel datgeen wat je nodig hebt.

2. Laat erfstukken zien

Veel mensen zijn in het bezit van erfstukken. Deze bergen ze op of zetten ze in ruimtes die niet vaak bezocht worden. Zonde eigenlijk, want waarom zou je een dierbaar erfstuk niet gewoon laten zien? Heb je een prachtige kast van je oma geërfd? Geef deze dan een prominent plekje in de woonkamer. Door de erfstukken juist te showen, geef je jouw woning karakter en een persoonlijke uitstraling.

3. Kunstwerken van de kinderen

Iedere ouder weet dat je met kinderen altijd kunstwerken tot je beschikking hebt. Vaak hangen deze tijdelijk op de koelkast en belanden ze daarna in een grote doos vol herinneringen. Maar waarom zou je deze kunstwerken niet gebruiken om een persoonlijke wand te maken? Hang alle kunstwerken als een speciaal ‘behangetje’ op en geniet van het uitzicht. Dat maakt iedere ruimte in één klap een stuk sfeervoller én persoonlijker!