PESCH contemporary artist

Een dynamische mix van abstractie en realisme, symbolische iconen die nieuwsgierigheid wekken en het vermengen van kunstgeschiedenis in het hedendaagse. Dat zijn de meeslepende thema’s van schilderijen waarin Joost Pesch (1988) zijn balans zoekt.

Informatie over PESCH contemporary artist


GateofIlluminationPesch
BallroomPesch
644A7564kopie
PeschEvolvingEnergies
AwakeningsPesch
644A7270kopie
previous arrow
next arrow

De Eindhovense kunstenaar was altijd al een creatieveling en tekende van jongs af aan, maar hij begon zijn carrière na een studie aan de Willem de Kooning academie én Bedrijfskunde in het bedrijfsleven. Hij werkte bijna 10 jaar als manager. Alles veranderde toen hij besloot alle logische volgende stappen in zijn carrière opzij te zetten en zijn passie te volgen. In zijn vrije tijd werkte hij aan zijn techniek in een tattooshop en besloot vervolgens zijn baan op te zeggen en fulltime te gaan schilderen. Hij verkoopt en exposeert zijn werk, schilderijen – murals – prints en objecten, in binnen- en buitenland en inspireert anderen hun passie te volgen.

Pesch’s werk zit vol met expressief kleurgebruik en directe boodschappen die belangrijke positieve emoties weergeven en oproepen. Hij wordt geïnspireerd door het potentieel van kunst om positieve energie over te brengen, en het effect dat deze energie heeft op de ontvanger. Zijn reizen, bewondering voor grote kunstenaars als Picasso, Rembrandt en Matisse, maar ook zijn voorliefde voor cultuur en geschiedenis nemen je mee in zijn kleurrijke en veelzijdige wereld.