Petersen Tegl
Petersen Tegl
Petersen Tegl
Petersen Tegl
Petersen-slider-1
previous arrow
next arrow

Petersen Tegl

Petersen Tegl produceert baksteen- en tegelproducten, met de nadruk op handmatig vakmanschap. Het bedrijf is gevestigd in Broager, een stad in Denemarken. Petersen Tegl is in 1791 opgericht en wordt tot op de dag van vandaag door dezelfde familie gerund.  

Nauwe samenwerking
Tijdens een project staat een nauwe samenwerking tussen architecten, opdrachtgevers, kunstenaars en Petersen centraal. Voor Petersen Tegl is het namelijk essentieel dat de projecten met bakstenen de uitstraling krijgen die de architecten en opdrachtgevers voor ogen hebben.

Verschillende soorten stenen

Bij Petersen Tegl is het mogelijk om een mix van verschillende soorten stenen uit het bestaande assortiment samen te stellen. Op deze wijze geef je de gevels een geheel eigen karakter. Doordat een groot deel van de bakstenen handmatig wordt geproduceerd zijn daardoor mogelijkheden geheel afwijkende formaten en kleuren te ontwikkelen. Daardoor zijn er speciale vormstenen, hoekoplossingen en overige constructiedetails mogelijk.

____

Meer projecten bekijken van Petersen Tegl?

Landelijke villa

In het bosgebied rond Naarden staat deze Landelijke villa met karakter De bakstenen zijn gerealiseerd door Petersen Tegl.

Wonen in de natuur

Aan de rand van een natuurgebied ligt deze sfeervolle villa, ontworpen door Voss Architecture. Een villa in het groen, waarbij de connectie met de natuur een groot cadeau is. De gevelstenen zijn gerealiseerd door Petersen Tegl.

Villa met rieten dak

Als je aankomt bij deze villa met rieten dak, die ontworpen is door architect Marco van Veldhuizen, dan herken je meteen de vormen die hij kiest. Ietwat verhoogd gepositioneerd lijkt de gigantische villa bijna zelfstandig te zweven boven een ruim perceel.

Duurzame villa met charme

Op een historisch punt en in een – voor Nederlandse begrippen – hooggelegen natuurgebied, ligt een strakke, duurzame villa aan het meer van de Grebbeberg. Het gebied staat bekend om historische mijlpalen in de Nederlandse geschiedenis. Des te bijzonderder is het, dat deze moderne villa past in de oude omgeving rondom de uiterwaarden van de Rijn. De gevelstenen zijn gerealiseerd door Petersen Tegl.

Petersen Tegl

Petersen Tegl


“Sinds 1791

 ___

  • Petersen Tegl A/S
  • Nyboelnorvej 14
  • DK-6310 Broager Denemarken

 


Web editor: Media team     |

Datum: 22 | apr | 2021


Tags:

Gerelateerde artikelen

SAPA by Hydro


Combineer design met efficiëntie en energiezuinigheid voor uw ramen en deuren…

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media