Picknicktafel met parasol in de tuin voor een heerlijke zomer!  

Een picknicktafel met parasol in de tuin, deze twee zaken maken onze tuin helemaal klaar voor de zomer en doen er ons nog meer zin in krijgen. Waarom zou je de deur nog uit moeten om met het gezin te gaan picknicken als je een picknicktafel met parasol in je eigen tuin hebt staan? Heerlijk genieten van die kleine dingen samen met het hele gezin.  

Soorten picknicktafels  

Heb je beslist om een picknicktafel in de tuin te plaatsen, dan heb je een heel ruime keuze. Er zijn heel veel soorten picknicktafels, zowel in stijl, vormen als in grootte. Je kan van vierkant tot rond gaan en met of zonder rugleuning. Maar daar stopt het zeker en vast nog niet. Je kan kiezen voor een praktische picknicktafel met opklapbare banken. Ook de stijlen in picknicktafels zijn heel uiteenlopend, dit van klassieke tafels tot industriële tafels. Of je nu een groot of klein gezin hebt, picknicktafels zijn er te vinden in grootte van 2 personen tot 12 personen, dus een tafel vinden doe je zeker en vast!  

Waarom een picknicktafel aankopen?  

Als je toch nog niet helemaal overtuigd bent om een picknicktafel aan te kopen, dan moet je de volgende voordelen maar eens heel goed lezen. Want dat zijn er heel wat!  

– Wanneer je af en toe feestjes geeft, heb je extra zitplaatsen, dus kan je meer mensen uitnodigen!
– Heb je kinderen? Deze kunnen heel gemakkelijk en veilig aan een picknicktafel zitten.
– Het zorgt voor extra sfeer in de tuin en bovendien staat het heel gezellig.
– Je vindt er altijd wel een plekje voor in de tuin dankzij het uitgebreideassortiment aan formaten.  

Een parasol hoort bij een picknicktafel!  

Bij heel veel soorten picknicktafels heb je ook de mogelijkheid om er een parasol in te zetten. In het midden van de tafel bevindt er zich een gaatje en daar kan je de parasol gemakkelijk doorsteken. Want zeg nu zelf, bij picknicktafels horen gewoon parasols! Maar je hoeft natuurlijk niet per se te kiezen voor een picknicktafel waar een parasol in kan gezet worden. Er zijn parasols genoeg die over of naast een tafel gezet kunnen worden voor het perfecte totaalplaatje!  

De juiste parasol kiezen  

De juiste parasol kiezen kan moeilijk zijn als je gaat kijken naar het uitgebreid assortiment van parasols. Een voordeel is wel dat er zeker en vast een zal tussen zitten die jou kan bekoren! Houd rekening met de volgende zaken om een goede parasol aan te kopen: 

– Parasols moeten veilig en gemakkelijk open kunnen gezet worden.
– Koop een parasol die kan draaien en die een tilt functie heeft. Op die manier kan hij niet alleen naar achter draaien, maar ook naar links of rechts.
– Kies voor een houten parasol als je een landelijke tuin hebt en ga voor een aluminium parasol als je een modern ingerichte tuin hebt!
– Het is niet omdat je een kleine tuin of klein terras hebt dat je beperkt bent in het aankopen van parasols. Er zijn genoeg mogelijkheden bij het assortiment zweefparasols! 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.