Picuskade Eindhoven, wonen in Eindhoven, era vb&t

  • ERA vb&t Makelaars
  • Vestdijk 180
  • 5611 CZ Eindhoven

Picuskade | ERA vb&t Makelaars

De Picuskade is de nieuwste woonwijk recht naast het hart van Eindhoven, tussen het NRE-terrein en het DAF-museum. Het terrein heeft 248 woningen, die ieder onderverdeeld zijn in klassen en beheerd door een makelaar bureau. De klassen zijn: Sociale huur met 85 studio’s en 18 tweekamerappartementen (huur tot €710 per maand), 113 huurappartementen (vanaf circa €880,- per maand) en 32 koopwoningen (vanaf €269.000,- VON). De 1.000m2 uitbreiding van het DAF museum maak ook deel uit van de Picuskade.

Door de ligging van het Picusterrein op de Tongelresestraat heb je direct toegang tot het centrum van Eindhoven. Ook zijn er genoeg sociale faciliteiten om van en naar het terrein te gaan, zoals de bushalte bij de ingang en het op loopafstand gelegen centraal station. Met de auto kun je gemakkelijk vertrekken en aankomen, door de gegarandeerde toegang tot de A67, A2 en de A50.

Wonen centrum Eindhoven

In het centrum is van alle gemakken voorzien. Voor entertainment zijn er meerdere bioscopen en theaters. Nieuwe outfit nodig? Bezoek dan de Bijenkorf. Lekkere trek? Bezoek dan een van de vele restaurants of  foodmarkets. Ook evenementen zijn er genoeg, zoals: Marathon Eindhoven, Dutch Design Week en GLOW. In het kort, meer dan genoeg te doen.

Cultureel erfgoed Eindhoven

Het terrein is onderdeel van het cultureel erfgoed van Eindhoven. Dit komt omdat vanaf 1883 de Picusfabrieken een van de eerste industrieterreinen was in de stad. In het begin werden er in de fabriek sigarenkistjes gemaakt, die werden in de latere jaren opgevolgd door meubels. Na een eeuw van arbeid werd in 1993 de fabriek verhuisd naar de Dominicaanse Republiek.

Picuskade Eindhoven, wonen in Eindhoven, era vb&t

Picuskade Eindhoven, wonen in Eindhoven, era vb&t

 

Fotografie: ERA vb&t

____

ERA vb&t Makelaars, villa kopen, luxe wonen

Meer bekijken van ERA vb&t?