Piet Oudolf
Piet Oudolf
Piet Oudolf
Piet Oudolf
Piet Oudolf
Piet Oudolf
Piet Oudolf
Piet Oudolf
previous arrow
next arrow

Piet Oudolf

Piet Oudolf ontwerpt de mooiste tuinen en landschappen over de hele wereld. In Duitsland, Engeland, Zweden en hij realiseerde zelfs een aantal prachtige projecten in Amerika. Piet gaat nog steeds ieder project in met veel energie en probeert mensen te blijven enthousiasmeren en inspireren.

Hij is nu niet meer weg te denken tussen de planten, maar vroeger had Piet er nog niet zoveel mee. Hij werkte in het restaurant van zijn ouders in Bloemendaal. Tot hij op zijn twintigste dacht: dit wil ik niet mijn hele leven blijven doen. Via via kwam hij bij een tuincentrum terecht en daar is zijn belangstelling voor planten begonnen. Daarna is hij terug naar school gegaan om zijn diploma voor hovenier te halen.

Piet startte tussen 1975 en 1980 samen met zijn vrouw Anja een klein advies- en ontwerpbureau in Haarlem. Een leuk bedrijfje, maar Piet wilde meer. “Ik was zo gepassioneerd door planten; ik wilde er meer mee doen. Ik wilde ook planten gaan kweken.” Piet en Anja (en inmiddels hun twee kinderen) verhuisden naar een boerderijtje met veel grond in de Achterhoek, in Hummelo. In 1982 begonnen ze daar een kwekerij en nu nog steeds wonen en werken ze daar tussen de wondermooie planten.

___

Alle projecten van Piet Oudolf bekijken?

 

Piet Oudolf


“Samenwerking met andere architecten is voor mij wel een soort vergemakkelijking. Het is tijdbesparend en daardoor kom je tot mooiere, grotere projecten.”

 

___

Contactgegevens:

  • Piet Oudolf
  • Broekstraat 17
  • 6999 DE Hummelo