Schilderij, Pim Smit, Artstudio, Kunst, Galerij

Mijn kunst weerspiegelt | Pim Smit

Mijn kunst weerspiegelt de thema’s van de buitenwereld. Pim Smit schildert met hart en ziel zijn antwoord op het leven…

In de Artstudio van Pim Smit in Wommersom wordt u meegenomen door de verhalen van de kunstwerken. Grote en kleinere doeken hangen bij elkaar en raken iets diep vanbinnen bij mij. Ik loop door de ruimte en kijk en probeer een voorstelling te maken van een kunstwerk in ons huis. Wat kan, wat past, wat versterkt ons gevoel, onze ruimte. Ik kom steeds terug bij drie schilderijen. Die hebben iets in mijn hart geraakt. “Mensen worden verliefd op mijn werk”, vertelt Pim Smit.” “Met ‘Kunstenaar en expositie aan huis’ kunt u ervaren wat mijn kunst met uw ruimte doet. Dan kunt u een volle ‘JA’ zeggen tegen het kunstwerk.” Ik maak een afspraak met kunstenaar Pim Smit en voel me betoverd door zijn magische werk.

Het is een constante dynamiek tussen het kunst- werk en mijzelf
Het was Herman Brood die de kunst van Pim Smit ontdekte. De eerste expositie was in de Brood Galerie en werd door Herman geopend. Dit was het laatste publieke optreden van de goede vriend van Pim. Pim Smit is kunstenaar en maakt circa 40 kunstwerken per jaar. Pim: “Ik werk gedisciplineerd en altijd vanuit mijn gevoel. In mijn Artstudio ga ik de verbinding aan met de doeken, met de verf en met het thema wat op dat moment actueel is in mijn leven. Ik voel, ontvang inspiratie en laat de bewegingen van de kleuren op het doek ontstaan. Het canvas ligt op de grond en de vloer is mijn pallet. Het is een intens proces. Als ik schilder ben ik één met de verf en het doek. Ik werk verschillende weken aan mijn kunstwerken en weet wanneer het de goede kant opgaat. Als het werk klaar is, kan ik ontspannen en uit het schilderij stappen. Dan kan ik met nieuwe ogen naar mijn werk kijken en krijgt het kunstwerk een naam.”

 

Schilderij, Pim Smit, Artstudio, Kunst, Galerij

 

Kunstenaar en expositie aan huis
Pim: “Als u kiest voor kunst, dan is het belangrijk om echt te ervaren wat mijn kunst in uw huis kan betekenen. Met ‘Kunstenaar en expositie aan huis’ is dat mogelijk. In de Artstudio, ik noem het ook wel de schatkamer, kunt u mijn huidige collectie aanschouwen. Ik verdiep me graag in de leefwereld van potentiële kopers, zodat ik die zo goed mogelijk kan begeleiden. U kiest verschillende kunstwerken uit en die neem ik mee naar uw huis. Dan ervaart u wat de schilderijen met u en uw ruimte doen en kunt u verliefd worden op een speci ek doek. Op dat moment kunt u vol ‘JA’ zeggen tegen het kunstwerk. Dan klopt het.”

 

 

Charity statements
“Met Art Meets Sport en Art Meets Music maak ik één keer per jaar een statement. Ik nodig een bekende muzikant of succesvolle sporter uit en samen maken we een groot kunstwerk. Dat kunstwerk wordt geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel. De samenwerking en al de adrenaline die we in het moment met elkaar hebben, is een groot schouwspel. In opperste concentratie en met al mijn passie en energie maak ik een kunst- werk voor een goed doel, voor iets wat groter is dan u en ik samen. De sporter en muzikant voelen zich even echt kunstenaar. Ik heb kunst gemaakt met onder andere Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Eddy Merckx, Del ne Persoon, Imke Courtois, Edwin van der Sar, Richard Krajicek, Kim Clijsters, Dorian van Rijsselberghe, Joost Luiten, Arnold Vanderlyde, Jean Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Freddy de Kerpel, Tia Hellebout, Meisjeskoor Scala, DJ Tiësto, Cesar Zuiderwijk, Ben Crabbé en Clown Bassie. Deze statements hebben al meer dan € 230.000 opgeleverd voor diverse goede doelen in Nederland en België.”

 

Schilderij, Pim Smit, Artstudio, Kunst, Galerij

 

Dirigent van mijn kunstwerken
“Ik werk met speciale verf en meng net zolang totdat ik de juiste kleur heb gevonden. Ik zet de basiskleuren op het canvas en schilder de details met een klein rollertje dat aan een grote stok vastzit. Zo ben ik de dirigent van mijn kunstwerken. Ik schilder ‘mega masters’ van meer dan 2 bij 2 meter tot kleiner werk van 40 bij 40 centimeter. Gemiddeld is mijn werk ongeveer 100 bij 170 centimeter en kost tussen de € 4.000,- en € 6.000,-.

 

Mijn kunst zit heel dicht op mijn leven. Als liefhebber, kijker en koper neem ik u graag mee in mijn binnenwereld en hoop ik iets toe te voegen aan dat van u. Ik heb altijd een speciale band met de kopers van mijn werk. Zij hebben immers iets gekozen wat ik heb gemaakt en wat een leven lang meegaat. Dat blijft iedere keer weer een bijzonder proces.” Ik val voor de puurheid, de kleuren en de openhartige beelden van het werk van Pim Smit. Zijn werk raakt me diep in mijn hart.

 

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Pim Smit

________________________________________

 

Piet Smit, Artstudio, Kunst, Art

Pim Smit | Artist


Pim Smit stond twaalf jaar geleden oog in oog met een kunstwerk van Walasse Ting en Corneille. Dat was de start van zijn carrière als kunstenaar. Herman Brood inspireerde hem om vooral zijn eigen pad te volgen en daar is hij nog elke dag dankbaar voor. U bent welkom in de Artstudio in Wommersom.


__
Meer informatie over Pim Smit?

 

___

Contactgegevens

  • Artstudio Pim Smit
  • Melkwezerstraat 28a
  • 3350 Wommersom