Pittoreske villa met houten balken voor natuurlijk wooncomfort

Kolenik Design

Interieur- en meubelontwerper Robert Kolenik staat bekend om hoogwaardige kwaliteit, een nuchtere mentaliteit en eigenzinnige ontwerpstijl. Zijn interieur- en meubelontwerpen onderscheiden zich door een warme, luxueuze en internationale signatuur, oog voor detail en duurzaamheid. In zijn ontwerpstudio in Amsterdam creëert Robert Kolenik met zijn team interieurs en designmeubels. Zijn werk varieert van het interieur van een villa of restaurant met houten balken, tot het design van een kroonluchter of bank. Zijn inspiratie vindt Robert grotendeels in de natuur, hetgeen zich vertaalt naar subtiel kleurgebruik en materialen, zoals hout en natuursteen.


Exterieur

Houten balken, leefkeuken, Kolenik Design

Respect voor orginele elementen

Voor een rietgedekte villa, gelegen in een prachtige groene omgeving, realiseerde hij een volledig nieuw interieur met respect voor de sterke punten van het gebouw. Zo zijn delen van de originele, robuuste houten balken prominent aanwezig in het nieuwe interieur en wordt de sfeervolle historie van het gebouw zo eer aangedaan. Deze houten balken tonen prachtig bij de nieuwe materialen, zoals de eikenhouten visgraatvloer en ‘zwevende’ houten traptreden, én zorgt voor een spannend contrast met het natuursteen, leer en donker maatwerkmeubilair. Maatwerkmeubilair is voor de hele woning gebruikt, waarbij natuursteen, betonciré, leer en fineer het geheel een exclusieve uitstraling geven. Robert vertelt over de aanpak voor dit project: “We realiseerden al snel bij deze woning dat we moesten gaan werken met wat dient, veranderen wat afleidt en de intrinsieke waarden van het gebouw moesten benadrukken. De primaire ontwerpinterventie was het ontwerpen van een andere indeling, waarbij de keuken het centrale middelpunt van de woning werd.


Leefkeuken

Houten balken, leefkeuken, Kolenik Design

Leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker
Houten balken, leefkeuken, Kolenik Design

Luxe leefkeuken

Deze centrale, strak uitgevoerde keuken, is een van de blikvangers in de woning met een kookeiland in een lichte natuursteen en een achterwand met donkere kastfronten, een spoelgedeelte met een werkblad en achterwand van hetzelfde natuursteen als het kookeiland. Voor de naastgelegen eethoek is een kastenwand met pantry gemaakt in dezelfde uitvoering als de keuken. De eethoek heeft een zachte uitstraling dankzij het ovale, marmeren tafelblad, ovale karpet en ronde fauteuils. De grijsgroene stof van deze fauteuils is in dezelfde tint als het tundra stuc patchwork op de brede taatsdeur in de keuken.


Living

Houten balken, leefkeuken, Kolenik Design

Leveranciers van de living

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Leren wandbekleding

Alphenberg Leather

Hard tegenover zacht

Ook in de living worden hardere materialen afgewisseld met zachtere varianten, zoals het natuurstenen haardplateau met een zacht karpet, een fauteuil in nubuck en een grote comfortabele stoffen bank. Alles uitgevoerd in dezelfde subtiele tinten als de rest van de villa.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 26-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal