Poëtisch lijnenspel | Medie Interieurarchitectuur  

De meeste interieurprojecten die we showen zijn grootschalig en daardoor vaak ook heel bombastisch. Deze keer bekijken we een kleinschaliger project en ook nog eens een heel persoonlijk interieur. Deze woning is namelijk van Medie Janssen zelf, eigenaresse van Medie Interieurarchitectuur. Ondanks dit bescheiden voorbehoud laat ze ons haar prachtige loft zien en daarmee de mogelijkheid om in een nietstandaard woning tot verrassende keuzes te komen. 

lijnenspel, Medie Interieurarchitectuur, The Art Of Living  

Natuursteen: Grillo Natuursteen B.V.

 

Eén ruimte, twee deuren 

Wat begon als een varkensstal werd door de vorige bewoners ingericht als een kunstenaarswoning met alle eigenzinnige elementen van dien. Het huis heeft na de verbouwing een loftachtige uitstraling gekregen. Eén grote open ruimte met een loopbrug en glazen puien. De woning bestaat uit drie verdiepingen: drie slaapkamers, badkamer, inloopkast, woonkamer, bioscoop, woon- en bijkeuken, balkon en tuin. Door het ontbreken van een hal laat het huis zich achter de voordeur meteen in alle grandeur zien. Het poëtische lijnenspel wordt daardoor nergens onderbroken. 

lijnenspel, Medie Interieurarchitectuur, The Art Of Living  

Vloeren: Siebes Parket.

lijnenspel, Medie Interieurarchitectuur, The Art Of Living  

Inbouwspots: Airspot.

 

Zorgvuldig afgewerkt 

Bij binnenkomst bevindt zich rechts de woonkamer. In een wand van textiel en staal is een state-of-the-art speakerset vakkundig weggewerkt. Een met leer beklede deur in de kamer biedt toegang tot een bijkeuken. Op de grond liggen brede eikenhouten planken. Het toegepaste kleurenpalet is natuurlijk en past perfect in het geheel. In de keuken ligt een keramische vloer. De kastenwanden in de keuken zijn afgewerkt met off black spuitwerk en een stalen roomdivider. Het aanrechtblad is van zwart graniet met een witte ader. Ook de koelkast met pushdeur is keurig in de wand weggewerkt, net als in gestukte spotjes in het plafond.  

lijnenspel, Medie Interieurarchitectuur, The Art Of Living  

Poëtisch lijnenspel 

De trap is oorspronkelijk en gemaakt van staal. Op de overloop staat een sfeervolle kast met verlichting en persoonlijke spullen. Daarachter bevindt zich de kinderkamer. Daarboven heel slim een enorme inloopkast die vanaf de tweede verdieping met een loopbrug bereikbaar is. Ook vanaf deze etage zijn de gebeitste balken zichtbaar tot in de nok waar de ouderslaapkamer ligt achter een wand van glas. Het mooiste van dit huis is de open sfeer, de spannende doorkijkjes en het mooie, poëtische lijnenspel tussen de verschillende verdiepingen.  

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: Peter Baas

_____
Wil je meer projecten zien van Medie Architectuur?