Prachtig appartement met tinten van marmer

Cooper Projectrealisatie

Met dit prachtige appartement laat Cooper Projectrealisatie zien hoe in een bestaand pand een totaal nieuwe woonbeleving kan worden gecreëerd. De twee onderste etages van een authentiek herenhuis, gelegen op een toplocatie in Amsterdam nabij het Vondelpark, werden onder leiding van het bedrijf volledig verbouwd. Het interieur kreeg zo de gewenste lichte, ruimtelijke uitstraling, met een elegante twist door onder andere het gebruik van marmer.  


Meubels

Marmer, Cooper Projectrealisatie en Consentino, hout, The Art of Living

Licht- en donkerkleurig hout 

Het interieur kreeg een stoer-Scandinavische uitstraling, door het gebruik van veel lichtkleurig hout in combinatie met donkerdere houtsoorten. Zo is een deel van de keuken uitgevoerd in walnoothout. Op de vloer siert eikenhout, gelegd in visgraatmotief. Het hout in de visgraat is afgewisseld met tegels van het materiaal dekton van Cosentino. Het dekton komt ook terug in het blad van de keuken. Het eiland is, net als het tv-meubel in de living, vervaardigd uit hout, gespoten in een warme taupekleur. Hierdoor is een fijn gevoel van ritme gecreëerd. Dit gevoel ervaar je ook in het souterrain waar diverse slaapsuites en een prachtige badkamer zijn gerealiseerd, waar wederom schitterende tegels van Cosentino prijken. 


Architectuur

Marmer, Cooper Projectrealisatie en Consentino, hout, The Art of Living

Een elegante twist 

Door het hele appartement zijn witte accenten te ontwaren. De oogstrelende stalen deur kreeg bijvoorbeeld een witte uitvoering en een eigen ontworpen vlakverdeling. Hetzelfde patroon komt terug bij de balustrade in het terras. De toevoeging van bijzondere materialen, onder andere in de vorm van behang, te zien bij de keuken en in de entree bij het plafond, en een Marokkaanse tegel bij de achtergevel, geven het interieur een elegante twist.  

Editor: Media team

Datum: 24-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: Jaro van Meerten