Prachtig binnenzwembad vergroot woonbeleving op ongekende wijze 

Lotec Zwembadtechniek

Op loopafstand van het centrum van Maastricht vond een gezin de plek van hun dromen. Onder bezielende leiding van architect Camiel Deelen van MH1architecten creëerden zij van het pand uit 1918 een fantastische villa die aan de hoogste standaarden voldoet. In het ontwerp speelt het contact en de relatie met de tuin een essentiële rol. Zo is de keuken, het terras, de veranda en een deel van de eetkamer gesitueerd in de uitbouw. De nieuwe schil heeft veel raampartijen en tevens een prachtig groot daklicht. Vooral het binnenzwembad van Lotec Zwembadtechniek is een waanzinnige toevoeging aan de woonbeleving in deze prachtige villa. Warm, welkom en weergaloos mooi.

Binnenzwembad, thuiswellness, The Art of Living

Eigentijds verbouwen

De eigenaren hadden een duidelijke wens. De keuken, die zich met amper daglicht in het souterrain bevond, moest op een andere plek komen en ook de badkamers moesten anders. Zij kozen bewust voor de eigentijdse manier van verbouwen die MH1architecten kenmerkt. Al snel genoeg bleek tijdens het ontwerpproces dat het hele huis onder handen zou worden genomen. Het architectenbureau maakte het ontwerp voor de moderne uitbouw, de grondige verbouw van de woning en was tevens verantwoordelijk voor het interieurdesign en het ontwerp van de tuin. De combinatie van klassieke en eigentijdse materiaalkeuze is in perfecte harmonie en zorgt voor rust, ritme en eenheid.

Binnenzwembad, thuiswellness, The Art of Living

Esthetische afwerking 

Als we de trap naar het souterrain nemen komen we uit bij het grote binnenzwembad waar je gerust elke dag baantjes kunt trekken. Het riante zwembad is optisch nog groter gemaakt door te kiezen voor riante vloertegels, zwevende plafondelementen en verticale wandafwerking. De grijze tegels vormen een mooie, neutrale basis die mooi contrasteert met het helderblauwe zwembad. Boven het binnenzwembad is een dakraam geplaatst, waardoor je ook hier riant lichtinval hebt. Door te gaan voor losse plafondelementen, kan je de verlichting vernuftig hierachter wegwerken voor indirecte, zachte verlichting. De verticale schrootjes met donker vilt ertussen geven extra dynamiek aan de ruimte en zorgen voor een esthetische afwerking. 

 

Editor: Media team

Datum: 03-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Jurrit van der Waal