Prachtig interieur met veel kunst aan de muur

Namo Interiors

Op het landgoed Sancta Maria in Noordwijk zijn woningen gerealiseerd in gerenoveerde panden die sinds 1928 dienstdeden als psychiatrische kliniek. De rust die deze omgeving uitstraalt, ligt ook besloten in het pure woninginterieur van Natasja Molenaar van NAMO Interiors. Dat de bewoonster Simone Jansen kunstzinnig is, is te zien aan de hoeveelheid kunst aan de muur. Daarnaast heeft ze, na een restauratie van drie jaar die ze grotendeels eigenhandig uitvoerde, intussen ook haar prachtige kunstgalerie ‘ART[s] Gallery Simone Jansen’ gevestigd in haar riante woning.


Ontwerp

Kunst aan de muur, Art Gallery, The Art Of Living

Alle leveranciers van het ontwerp

Kunst

Bibi Smit

Kunst

Ans de Kruyf

Kunst

Kaye McGarva

Interieurdesigner

NAMO Interiors

Raambekleding

Indivipro

Keukenblad

Cosentino

Constructie

Over dit bijzondere project met grote, hoge ruimtes vertelt Natasja, die al ruim een decennium minimalistische interieurs met een verfijnde styling ontwerpt, enthousiast: “Voor eigenaresse Simone, waar we al eerder voor werkten, hebben we een compleet interieurontwerp gemaakt inclusief lay-out en moodboards.” Dit was nodig omdat de woning bij aankoop aan de buitenzijde gerenoveerd was, maar binnen was het huis in een slechte staat. Daarom werd er bij het tekenen van de lay-out rekening gehouden met de constructie. De woning mocht niet te veel doorgangen krijgen omdat dit gewoonweg constructief niet mogelijk was. Het huis is daarnaast lang en had middenin geen ramen. Om hier toch daglicht te creëren, is er een trap geplaatst met daarboven dakramen. Naast de gebroken witte tinten voor de gietvloer en wanden, valt het minimale gebruik van binnendeuren en daarmee de openheid van het interieur op.


Leefruimtes

Kunst aan de muur, Art Gallery, The Art Of Living

Alle leveranciers van de leefruimtes

“Puur en minimalistisch interieur in kunstzinnige woning”

Woonkeuken en living

De lay-out van de woonkeuken is door NAMO Interiors gemaakt en bevindt zich aan de voorzijde van de woning over de volle breedte. De keuken die werd aangeschaft bestaat uit een keukeneiland van composiet met een calacatta d’oro tekening, die ook voor de zijwanden is gebruikt én vloeiend doorloopt als spoelbak. Het kookeiland is uitgerust met een zwarte heetwaterkraan en kookplaat. Aan de achterzijde is een oven ingebouwd en zijn charcoal eikenfineer fronten gebruikt, net als voor de kastenwand met wijnklimaatkast en koelkast, die haaks op het eiland is geplaatst. De grote living aan de achterzijde van de woning heeft een ruime, stoffen bank, een kleurrijk karpet, kunst aan de muur en meterslange gordijnen die voor meerdere ramen in de woning te vinden zijn.


Slaapvertrekken

Kunst aan de muur, Art Gallery, The Art Of Living

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Kunst aan de muur, Art Gallery, The Art Of Living

“De gastvrije belevenis van een kunstgalerie in een woning”

Kunst aan de muur, Art Gallery, The Art Of Living

De juwelen van de bovenverdieping

Ook de slaapkamer en de sanitaire ruimtes zijn een juweeltje. Het door Simone gemaakte zwart stalen hemelbed staat tegenover een vrijstaand glanzend bad op een mat natuurstenen plateau die in een nis doorloopt. In deze nis hangen veel kunst aan de muur. Ook op deze etage ligt een gietvloer en zijn alle wanden in warm wit gestukt, behalve de wanden waar de bakstenen van de oorspronkelijke muren zichtbaar zijn gelaten. De badkamer heeft achter het vrijstaande meubel een toilet met schuifdeur en een douche met rainshower. Deze ruimtes hebben een keramische vloertegel en beton cire wanden


Art Gallery

Kunst aan de muur, Art Gallery, The Art Of Living
Kunst aan de muur, Art Gallery, The Art Of Living

Art Gallery

Als Simone Jansen op zoek gaat naar kunst voor aan de muur voor in haar nieuwe woning, een plek die ze grotendeels eigenhandig restaureert, voelt ze zich onvoldoende op haar gemak in bestaande kunstgaleries. Online beschikbare kunst kan ze niet zo goed voor zich zien in haar woning. In plaats van haar zoektocht op te geven, neemt ze het heft in eigen handen: begin 2021 start ze een galerie in haar eigen woning met werken van (inter)nationale kunstenaars en woont ze niet alleen zoals zelf zegt ‘in grote rijkdom’, maar ondersteunt ze bovenal de kunstenaars en liefhebbers in hun zoektocht naar een uniek kunstwerk. De belangstelling onder kunstenaars blijkt groot, er is zelfs een wachtlijst voor de unieke galerie. Kunstenaars vallen voor de ruimtes waarin hun werk echt goed tot zijn recht komt.

Editor: Media team

Datum: 22-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal