Prachtig onderhoudsvrij alternatief voor houten gevelbekleding 

Alterwood

Er is tegenwoordig veel verschil in kwaliteit en uitstraling tussen verschillende soorten composiet gevelbekleding. Het is zaak om jezelf goed te (laten) informeren over de samenstelling, duurzaamheid en natuurgetrouwheid van het specifieke materiaal. De veelzijdigheid van de Millboard gevelbekleding van Alterwood is groot en het materiaal is één van ’s werelds best presterende gevelbekleding producten. De kwaliteit van het materiaal is hoog en de planken en profielen zijn daarnaast de meest natuurgetrouwe als kunststof gevelbekleding ter wereld(!). Door de positieve eigenschappen en de natuurgetrouwe uitstraling is hun composiet gevelbekleding de laatste jaren met een echte opmars bezig als het gaat om vervangers van houten gevelbekleding. 

Natuurlijke uitstraling 
De bewoners van deze prachtige waterwoning waren op zoek naar een houten uitstraling, maar wilden niet de nadelen ervan. Ze wilden geen onderhoud aan de houten gevel, want dat brengt teveel rompslomp en kosten met zich mee, maar ze wilden dan weer wel de uitstraling van echt hout. Toen zijn ze uitgekomen bij de natuurgetrouwe kunststof gevelbekleding van Millboard.Uiteindelijk hebben ze besloten om voor hun watervilla te kiezen voor 32mm dikke gevelbekleding uit de serie Enhanced Grain (fijne structuur) in de kleurvariant Golden Oak. Deze kleur heeft de meest natuurlijke uitstraling en lijkt het meest op echt eikenhout.

Perfect alternatief 
Omdat de planken van de gevelbekleding zijn gegoten in mallen van echte eiken planken, recreëert het de subtiele nuances die normaal gesproken alleen natuurlijk hout kan geven. De natuurgetrouwheid van composiet gevelbekleding is hierdoor ongeëvenaard. De afwerking van de houtnerf heeft een Lastane™ oppervlak dat extreem duurzaam is, zelfs in de meest veeleisende omgevingen en omstandigheden. Een bijkomend voordeel van deze toplaag: het verbergt de schroeven. Na het indraaien van speciaal ontwikkelde Durafix rvs-schroeven trekt de flexibele toplaag zich namelijk weer dicht. Dat is snel, gemakkelijk en mooi monteren! 

Editor: Media team

Datum: 07-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Alterwood