Prachtig penthouse met chic interieur

SANDER Cosmopolitan Chic

De bewoners van dit gloednieuwe penthouse wonen tijdens ons bezoek pas zes weken in hun nieuwe onderkomen. Desondanks voelen zij zich er al helemaal thuis, mede dankzij Sander van Beuningen van Sander Cosmopolitan Chic. De veelbelovende interieurarchitect was vanaf de aankoop tot en met de oplevering van het penthouse nauw betrokken en zorgde voor een luxueus interieur en dakterras. 


Woonkamer

Penthouse, chic interieur, SANDER Cosmopolitan Chic

Alle leveranciers van de woonkamer

Interieurbouw

Hubbers interieurmakers

Taatsdeurscharnieren

FritsJurgens®

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Wandbekleding

Dutch Walltextile Company
Penthouse, chic interieur, SANDER Cosmopolitan Chic

Intiem met lange zichtlijnen 

De bewoonster vertelt: “We hebben zelf contact gezocht met Sander. Het klikte meteen fantastisch. Ik ben zelf niet zo goed in het maken van interieurkeuzes. Sander heeft heel goed geholpen bij het aankleden van ons huis. We hadden in onze vorige woning een donkerder interieur en wilden het nu rustiger en lichter. Ik vind dat ons penthouse een heel relaxte sfeer heeft gekregen.” Die relaxte, maar ook intieme sfeer omarmt je zodra je de gang betreedt. De hond kwispelt er enthousiast op los en gaat ons voor alsof hij ons wil rondleiden. De lange zicht- en looplijn gaat van de entree helemaal naar de andere zijde van de woning. De vergrijsde houten vloer in een Hongaarse punt wijst je als het ware de weg, net als de verlichting die deel uitmaakt van het totaalplan. Sander vertelt: “Toen ik de oorspronkelijke indeling van de woning zag met een gang in een S-vorm begonnen mijn handen direct te jeuken. Hier moest een lange gang komen die je verleidt om naar buiten te kijken. Tussen de living en de gang is een andere zichtlijn toegepast.” Vanuit de hal kom je langs het toilet en via de prachtige taatsdeuren in de living. Vanuit deze living wordt je blik naar de kunst geleid die in een subtiele wanduitsparing van de gang is geplaatst. 

Comfort en rust 

De woonkamer is een lust voor het oog. Sander: “In het totale ontwerp heb ik de beige relaxfauteuils die de bewoners hadden gekozen als uitgangspunt genomen.” Het beige komt in verschillende schakeringen terug zoals in de royale hoekbank, hocker, het vloerkleed, de transparante raambekleding en de gestucte wanden. De donkere, ronde bijzettafels en de tafellampen vormen een mooi contrast met het beige en de rechtere vormen. Sander vervolgt: “Achter de bank is een kleine erker. Om deze ruimte extra te benadrukken hebben we hier een sidetable geplaatst met een lamp. Vanaf de royale hoekbank is er zicht op de maatwerkwand die is voorzien van zacht suède. In deze wand is een televisie met haard geplaatst, omlijst door natuursteen. Deze haard werkt, net als die in de keuken, op basis van waterdamp. Dit is heel sfeervol én voegt echt wat toe aan deze fijne ruimtes.” Ter hoogte van het plafond is over de volledige lengte van de wand een verfijnd airco-rooster zichtbaar. Met de grote ramen en het feit dat het penthouse hoog is gelegen, is een airco dan ook geen overbodige luxe. Via de living kom je in een werkkamer met maatwerkkasten en een aangrenzend dakterras. 


Keuken

Penthouse, chic interieur, SANDER Cosmopolitan Chic

Alle leveranciers van de keuken

Kookplaat

Gaggenau

Dekton

Cosentino Belgium

Kokendwaterkraan

Quooker

Uren tafelen aan maatwerktafel 

Een roomdivider ter hoogte van het kookeiland scheidt de living van de keuken. De keuken blijkt een verrassing te hebben, die aan het licht komt als de bewoonster de deuren in de maatwerkkasten opent die naar de bijkeuken met wasruimte leiden. “Ik had het zelf niet kunnen bedenken”, vertelt ze, “maar Sander kwam op dit lumineuze idee.” De moderne greeploze keuken is een plaatje. Het heeft een donker keukenblad van Dekton voorzien van een ader en verlichting. In het verlengde van het kookeiland staat een door de interieurbouwer gemaakte eikenhouten eettafel. Deze tafel wordt omringd door acht luxueuze kuipstoelen en modern vormgegeven sfeerverlichting. De ruimte eindigt met een schitterende kastenwand, uitgerust met een haard, verlichting en voldoende ruimte voor accessoires. 


Slaapkamer

Penthouse, chic interieur, SANDER Cosmopolitan Chic

Alle leveranciers van de slaapkamer

Leverancier & verwerker lederen deurbekleding & wandbekleding

Bas Bleeker Schilderwerken

Lederen deurbekleding

Alphenberg Leather

Karpet

Carpetlinq

Verlichting

Maretti Lighting

Penthouse, chic interieur, SANDER Cosmopolitan Chic

Met suède beklede deur 

Het privégedeelte is aan het einde van de gang gelegen voorbij de lange wanden met verticale lattenstructuur. Deze latten hebben een bruine tint met beige vlam; de tint ‘Sablé’. Deze tint is consequent toegepast in het interieur. In deze wand zit een verborgen deur die toegang geeft tot de logeerkamer. Tegenover de logeerkamer bevinden zich de gastenbadkamer en de garderobe. Zo heeft Sander een duidelijke verdeling gecreëerd met een privégedeelte achterin en een gastengedeelte aan het begin van de entree. De deur van de masterbedroom is voor extra sfeer en warmte bekleed met suède. De dressing bevindt zich om de hoek en loopt gedeeltelijk door ter hoogte van het bed. Links van het bed is de badkamer gelegen die in chique lichte tinten is ingericht met grote Dekton vloerplaten, een doucheruimte, een bubbelbad en een wastafelmeubel met in de spiegels geïntegreerde kranen in gun metal. Sander: “De kranen ogen heel eenvoudig zo, maar het vraagt veel voorbereiding om ze op deze manier geplaatst te krijgen.” 

Mediterrane sfeer 

Het penthouse heeft een dakterras grenzend aan de werkkamer en een royaler dakterras aan de keukenzijde. Vanaf het terras kijk je uit op de daken van de nieuwbouwwijk en zie je in de verte bomen en het polderlandschap. Sander heeft ook het dakterras ontworpen en maakte daarvoor gebruik van renders. Deze fotorealistische beelden zijn voor het gehele interieur gemaakt zodat zijn opdrachtgevers een levensechte indruk krijgen van hun toekomstige verblijf. De olijfbomen in plantenbakken zijn omringd door witte stenen en geven het terras een mediterrane sfeer. Dat geldt ook voor het luxueuze buitenmeubilair, bestaande uit een grote eettafel en loungeset. Bovendien is er een buitenkeuken, waarin alleen de barbecue nog moet worden geplaatst om voor de bewoners het ultieme wooncomfort te complementeren. 

Editor: Media team

Datum: 12-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal