Prachtig pied-à-terre in monumentaal grachtenpand

Studio Thijs Fris

Deze twee verdieping tellende pied-à-terre, gelegen in een monumentaal grachtenpand in Amsterdam, is een ware droomomgeving. Onder leiding van Studio Thijs Fris ging de oorspronkelijke inrichting volledig op de schop, waardoor ruimte ontstond voor een licht, comfortabel en luxueus aanvoelend appartement. 


Glamour, interieurontwerp, Versteegh Design

Interieur

Grachtenpand, Studio Thijs Fris, marmer, The Art of Living

Prachtig interieur

In het prachtige interieur staat een oogstrelend samenspel van klassieke en moderne elementen centraal. Het authentieke balkenplafond, dat tevoorschijn kwam tijdens de verbouwing, contrasteert bijvoorbeeld schitterend met de meer strakke designkeuzes, zoals een elegante trap van rank staal dat midden in de leefruimtes is gepositioneerd. Door daarnaast lange zichtlijnen in het ontwerp toe te passen, heeft de woning een heel prettig, ruimtelijk gevoel gekregen. De luxe woonbeleving dankt het interieur onder meer aan de combinatie van natuurlijke materialen zoals marmer en notenhout, met een uiterst verfijnde styling, die zich over de twee woonlagen verspreidt. De verbluffende leefkeuken is bijvoorbeeld uitgevoerd met een groot aanrechtblad in een lichte kleur marmer. 

 


Bovenverdieping

Grachtenpand, Studio Thijs Fris, marmer, The Art of Living

Stabiel binnenklimaat

Op de bovenste etage zijn een mainsuite, badkamer, inloopkast en dakterras gesitueerd. Ook hier is het materiaalgebruik consistent doorgevoerd. Via de heerlijke slaapkamer is er directe toegang tot het terras. Het terras is ook toegankelijk via een aparte deur. De houten vloer van de slaapkamer loopt door in de buitenruimte, waardoor een gevoel van eenheid is gecreëerd. Daarnaast is er door Studio Thijs Fris ook veel aandacht besteed aan het creëren van een stabiel binnenklimaat, met respect voor de monumentenstatus van het pand. Hierdoor is het schitterende spel van klassieke en moderne elementen nog meer gaan spreken. In één woord: prachtig! 

Editor: Media team

Datum: 23-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal