Prachtig pied-à-terre in monumentaal grachtenpand

Studio Thijs Fris

Op de bovenste twee verdiepingen van een monumentaal grachtenpand in onze hoofdstad creëerde studio Thijs Fris een pied-à-terre waar menigeen over droomt. Er is gekozen voor een basis van echte materialen als marmer en notenhout in combinatie met een uiterst verfijnde styling. Kunst en design ontmoeten en omarmen elkaar en zorgen voor een luxe en comfortabel thuisgevoel. Wat een beauty!


Materiaalkeuze

Alle leveranciers van de materiaalkeuze

Styling en meubilair

Kiek Concepts

Interieurarchitect

Studio Thijs Fris

Bijzonder smaakvol

De opdrachtgevers benaderden studio Thijs Fris voor de renovatie van het grachtenpand. Een monumentenstatus bepaalde daarbij de kaders van het (interieur)ontwerp. In het ontwerp ging de oorspronkelijke inrichting van de twee verdiepingen compleet op de schop en transformeerde in een ruim en licht appartement. Onder het verlaagde plafond kwam een prachtig authentiek balkenplafond tevoorschijn. Juist in combinatie met het strakke design is dit bijzonder smaakvol. Het is een spel van klassiek en modern, afgewerkt op een zeer luxueuze wijze. De stalen trap naar de mainbedroom en badkamer is kunst op zich.


Maatwerk meubelwerk

Alle leveranciers van het maatwerk meubelwerk

Interieurbouw en keuken

Kluster

Stalen trap en deuren

Bakker Roestvaststaal Bewerking

Opbergruimte op esthetische wijze

Thijs Fris: “Ik ben een perfectionist en wil echt dat alles precies klopt. Daar ga ik heel ver in. In dit appartement was niet alles waterpas en daarom was het maatwerk meubelwerk een grote uitdaging. Daarnaast was de vraag hoe we op esthetische wijze opbergruimte konden creëren en op welke manier we van de keuken en living een geheel konden maken. We hebben uiteindelijk voor enkele details gekozen die we overal doorgevoerd hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de handgrepen, die zijn overal van hetzelfde design. Daarnaast hebben we gekozen voor één lichtkleur en een combinatie van inbouwspots, opbouw verlichting, wand- en vloerlampen. Alle lampen hebben dezelfde lijn en vorm, een eenvoudige ranke cilinder. Nergens zie je snoeren en leidingen. Die zijn allemaal weggewerkt in het plafond en de muren. Dat geeft rust.”


Leefruimtes

Alle leveranciers van de leefruimtes

Verlichting

Maretti Lighting

Gashaard

Pook Haarden

Eenheid

De entree van het grachtenpand is lekker licht, dat komt door de lichtkoepel in de hal. Daar vinden we ook veel bergruimte. Via de taatsdeur die net als de trap in een oud bronzen kleur gepoedercoat is komen we direct in de keuken. De keuken heeft een groot aanrechtblad van marmer dat rust op een maatwerk dressoir met brede lades. Aan de linkerkant zijn hoge maatwerkkasten die overgaan in een laag dressoir. Als je een van de lades opent dan zie je dat de binnenzijde net zo mooi is afgewerkt als de buitenzijde. Echt stijlvol. De antieke ronde tafel is een klassiek element en past uitstekend bij het dressoir. In de muur is een tweepersoonsbed verstopt dat, wanneer nodig, moeiteloos uitgeklapt kan worden. In de living zien we een ruime bank en bij de haard staat een heerlijke luie stoel.


Bovenverdieping

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Stucwerk badkamer

Jb Stuc Design

Overal over nagedacht

Op de bovenste verdieping vinden we de mainbedroom, badkamer, een tweede toilet, garderobe en het dakterras. De garderobekast is een huzarenstukje en wederom een voorbeeld van het uiterste precisie maatwerk dat Thijs Fris zo kenmerkt. Over iedere plank en lade is nagedacht. Elke centimeter is optimaal benut. De badkamer heeft een wastafelblad van dezelfde marmersoort als in de keuken. De douche heeft een deur van gehard glas, zo houd je contact met buiten als je onder de douche staat. Alle kranen zijn bronskleurig. We kunnen vanuit de slaapkamer via de openslaande deuren naar het dakterras, en kom je van beneden dan hoef je niet door de slaapkamer om naar buiten te kunnen, maar gebruik je de normale deur aan het einde van de trap. De houten vloer in de mainbedroom loopt in dezelfde lengte richting door naar buiten. Binnen en buiten zijn echt met elkaar verbonden.

Editor: Media team

Datum: 29-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal