Prachtig productdesign: eerbetoon aan mindfulness en traditioneel vakmanschap  

Duravit

Geïnspireerd door traditionele Japanse rituelen en vakmanschap, heeft Sebastian Herkner Zencha ontworpen, een verfijnde badkamercollectie van Duravit die bijzondere opzetwastafels combineert met puristische meubels. Het meest opvallende designkenmerk van de wastafel en het bad is de ronde vorm, die uitloopt in een fijne, zachte rand; subliem productdesign. De dubbelwandige sanitairobjecten van DuraCeram® en DuraSolid® ontmoeten modulaire, geometrische badkamermeubels met een fijn frame. Ze zijn gemaakt van materialen zoals hout en structuurglas, die veel opbergruimte en een bijzonder en hoogwaardig gevoel bieden.  

Onderscheidend en gevoelig 

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in huis. Het wordt steeds meer een plaats van retraite en ritueel. Met uitgebalanceerde vormen, kleuren en materialen spreekt Zencha alle zintuigen aan. Uitgangspunt voor dit productdesign zijn handgemaakte keramische theekommen die de ontwerper in Japan ontdekte. Hun zachte, organische vormen verschijnen abstract in de sanitaire objecten. Ze zijn ontworpen als gewelfde rechthoeken, lopen uit aan de onderkant en lopen taps toe aan de bovenkant met een subtiele ronding.  

Veelzijdig & functioneel: modulaire meubelelementen  

De meubels in de Zencha-collectie, ontworpen vanuit origineel productdesign, hebben een modulaire opbouw en kunnen worden gebruikt als open planken of als lades met push-open en zelfsluitende techniek. In combinatie met de opzetwastafel worden ze een sfeervolle blikvanger in de badkamer. Als opbergruimte voor alledaagse (badkamer)spullen geven ze structuur aan de ruimte en creëren ze sfeer in verschillende stijlwerelden. De meubelen hebben een makkelijk schoon te maken oppervlak met anti-vingerafdruk en zijn verkrijgbaar in de subtiele kleuren wit super mat, taupe super mat en grafiet super mat.  

Mooie contouren 
Naast de variëteit in kleuren, is er ook een speels element in de vorm van kastfronten, die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Terwijl de varianten in natuurlijk eiken en zwart eiken een warm effect hebben, brengen wit vlakglas en zwart structuurglas sensuele elegantie in de badkamer. Daarnaast ontwierp Herkner ook een losse spiegel die de contouren van de ronde wastafel weergeeft. De organische vorm wordt geaccentueerd door een omlopende ledstrip, terwijl het licht aan en uit wordt gezet met een sensor aan de onderkant van de spiegel. 

Editor: Media team

Datum: 11-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Duravit