Prachtig tuinontwerp met aandacht voor de omgeving

Studio Siebers

Dit stoere tuinontwerp van Studio Siebers laat zien dat een goede samenhang tussen woning, tuin en omgeving zorgt voor een bijzonder en doordacht totaalconcept dat tot in de puntjes klopt. De moderne, sterke lijnen van het huis werden mee naar buiten genomen en er werd goed gekeken naar de kwaliteiten van de omgeving. Op deze manier kon een prachtige tuin gerealiseerd worden die ook nog helemaal voldoet aan de wensen van de opdrachtgever.  

Tuinontwerp, terras, groene omgeving, water, the art of living

Slim ontwerp 

De kavel van deze woning had een bijzondere vorm en bestond uit hoogteverschillen. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee, waardoor de ontwerper slim met de ruimte om moest gaan om ruimteverlies te voorkomen. Daarom werd er gekozen voor vlonders, om op deze manier meer ruimte te creëren en werd er een spectaculaire watertrap geïnstalleerd. De trap benadrukt de waterrijke omgeving op een speelse en uitnodigende manier.  

Polderlandschap 

De prachtige tuin is gelegen aan de rand van Amsterdam in het polderlandschap, waardoor men goed na moest denken over de beplanting. De planten moeten tegen alle weersomstandigheden kunnen en daarom koos men voor groenblijvende planten zoals siergrassen en prachtige bomen. Deze planten zien er het hele jaar mooi uit, zodat de tuin jaardoor rust uitstraalt. En dat is precies wat wordt verwacht van een tuin in het polderlandschap.  

Tuinontwerp, terras, groene omgeving, water, the art of living

Over Studio Siebers 

Studio Siebers geeft vorm aan de meest uiteenlopende buitenruimtes. Hierbij passen zij zich aan naar de wens van de klant om zo tot mooie high-end designs te ontwerpen. Hierdoor klopt het totaalplaatje keer op keer. Maar toch is niet alleen de persoonlijke smaak van de opdrachtgever leidend, maar ook de omgeving, de woning en de zichtlijnen worden in acht genomen. Dit zorgt voor prachtige unieke ontwerpen.  

Editor: Media team

Datum: 18-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Studio Siebers