Boley, designhaard, I+Y

  • Boley Exclusieve Openhaarden
  • Marconiweg 1
  • 5466 AS Veghel

Prachtige designhaard | Boley 

Verborgen in een ontzettend leuk autovrij hofje midden in het bruisende stadshart van Den Haag staat dit monumentale pand uit 1600. Het blijkt een uniek tweelaags appartement te zijn dat onlangs volledig is gerenoveerd tot een hoogwaardig afgewerkt paleisje met uitzicht op de Koninklijke Stallen. Binnen wacht je een oase van rust en luxe, bomvol slimme geïntegreerde oplossingen, duurzame materialen en doordachte details. De echte eyecatcher van deze woning is de prachtige moderne haard, ontworpen door Daniëls Openhaarden, die hier heeft gewerkt met het gerenommeerde haardenmerk Boley.

Energiezuinig

Boley is een expert op het gebied van het ontwerpen en produceren van exclusieve haarden. De haarden zijn naast een bron van warmte ook echte designobjecten. Zo worden ze op maat gemaakt, waardoor er voor ieder interieur een passende haard is. En ook niet geheel onbelangrijk: de haarden zijn energieneutraal. In deze woning merk je meteen dat de open haard het geheel meer uitstraling geeft, vooral die van warmte en een goede sfeer. Het behaaglijke gevoel dat hierbij vrijkomt ontstaat vanuit een overeenstemmend ontwerp. De haard moet namelijk passen bij de woning, en dat doet hij. 

Boley, designhaard, I+Y

Haard als divider

De designhaard is ingebouwd in een markante divider van marmerstuc. Deze divider zorgt ervoor dat de living een stuk kleiner aandoet, waardoor je de sfeer meteen verhoogt. Het mooie van een divider is dat je eromheen kan lopen, zodat hij niets afdoet aan de ruimtelijkheid binnen je huis. Daarbij heb je meteen het gevoel dat je in twee ruimtes een open haard hebt gerealiseerd, terwijl dat in werkelijkheid één en dezelfde designhaard is.  

Modern versus antiek

Verder is in deze woning een mooie spanning gecreëerd tussen de klassieke lijnen van de prachtige hoge plafonds en de lange lijnen van de verschillende ruimtes enerzijds en het scheppen van huiselijkheid en warmte door gebruik van neutrale tinten als basis afgewisseld met uitdagende kleuren anderzijds. Het lichtplan is volledig afgestemd op de verschillende interieurdisciplines. Het moderne design is harmonieus afgewisseld met antieke meubels en kunstwerken uit de privécollectie van de huiseigenaren, passend bij de karakteristieke, historische waarde van de woning.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

 

___

___

Wil je meer projecten van Boley bekijken?