design haard, daniels openhaarden, the art of living, openhaarden

  • Daniëls Openhaarden
  • Kleiweg 225-231
  • 3051 XK Rotterdam

Prachtige designhaard in vooraanstaand hotel | Daniëls Openhaarden

Cadzand wordt in versneld tempo een aantrekkelijke badplaats. Luxe appartementen en winkels geven het vroeger wat slaperige kustdorp allure, terwijl de pluspunten die er al waren natuurlijk blijven: een eigen jachthaven, een breed strand en de nabijheid van natuurgebied Het Zwin. De grondige vernieuwbouw van hotel De Blanke Top maakt deel uit van die opwaardering. Pal gelegen op de top van de duinen waaraan het zijn naam dankt, biedt dit viersterren superior hotel alles voor een aangenaam meerdaags verblijf, van een uitgebreide wellness tot een gastronomisch restaurant, met overal en altijd zicht op de Noordzee aan de monding van de Westerschelde. De adembenemende designhaard van Daniëls Openhaarden die deels is verzonken in een gigantisch plateau zet de toon als het gaat om ontspannen samenkomen.

Familiebedrijf

Twee generaties terug opende De Blanke Top de deuren: eerst als restaurant, daarna ook als hotel. De vader van Kimm de Milliano had in Den Haag een opleiding aan de hotelschool gevolgd en besefte al snel dat de toevoeging van kamers het familiebedrijf een stuk winstgevender zou kunnen maken. Sinds Sergio Herman hier zijn bekende sterrenrestaurant opende gelijktijdig met de komst van een volledig nieuwe jachthaven is Cadzand dan ook ontdekt, in binnen- en buitenland. Veel koppels en gezinnen met kinderen komen geregeld terug. Het familiebedrijf investeerde fors in een uitgebreide wellness om naast alle te bedenken buitenactiviteiten ook vermaak binnen te kunnen faciliteren. 

designhaard, daniels openhaarden, the art of living, openhaarden

Mooi toonbeeld

Minstens zo opvallend is echter de manier waarop er met contrasten is gewerkt: de gasten hebben een ongelimiteerd uitzicht maar zitten wel intiem bij elkaar op ronde banken om tafels. Datzelfde effect is bereikt in de ontbijtzaal. Akoestische panelen creëren eilandjes waar gezinnen of paren niet te veel worden gestoord door anderen. De hotellobby heeft daarnaast een zeer aangename living gecreëerd waar de reeds geïntroduceerde designhaard van Daniëls prijkt. De gigantische koker die bevestigd is aan het plafond is een mooi toonbeeld in deze ruimte. Het open vuur, ook in ronde vorm, is daardoor van alle kanten te bewonderen. Het gigantische plateau waarin de onderkant is verwerkt is een eyecatcher op zich. De verschillende meubelitems eromheen geven het geheel een charmant en enigszins speels karakter.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Rinze Vegelien

____

____

Meer projecten van Danïels Openhaarden bekijken?