5Stoop tuinen, groene tuin. sfeervol en strak, tuinarchitectuur

  • Stoop Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen

Prachtige groene tuin | Stoop Tuinen 

Deze tuin ademt het ‘goede leven’, het Brabantse buitenleven. De vormgeving ervan is modern, met zeer sfeervolle beplanting en duurzame materialen. Iedere plek in deze groene tuin nodigt je uit om op welke manier dan ook lekker buiten te zijn. Je ziet diverse terrassen. Deze zijn ruim van opzet en hebben ieder hun eigen sfeer en functie. De tuin heeft een strakke moderne stijl met een heldere vlakverdeling. In één van die vlakken ligt een zwembad. Vanonder de Platanen op het splitterras is een prachtig uitzicht op deze zomerse rijkdom. Op het vlonderterras kun je heerlijk opdrogen na een duik in het blauwe water! 

Sfeervol en strak

Veel ruimtes dus, om te verblijven, maar heel sfeervol aangekleed en omringd met grote borders; bloeiende hortensia’s en lavendel stelen hoogzomer hier de show. De beplanting is los en uitbundig, zodat de strakke lijnen worden verzacht en de tuin veel groene sfeer uitstraalt. Een tuinpaadje van hergebruikte ‘kinderkopjes’ geeft de tuin een landelijk cachet.  

Verrassend is ook de grote strook siergrassen langs het zwembad. De opdrachtgevers stonden daar in eerste instantie niet voor open, vanwege de angst voor vallend blad in het zwembad. In de praktijk blijkt dat enorm mee te vallen. Het grote groenvak verzacht het kunstmatige van het zwembad. 

Tuinarchitectuur in dit ontwerp

Qua vormgeving waren er enkele problemen op te lossen. Er was de wens voor een koivijver én zwembad. Dat is dus vrij veel water in een beperkte ruimte. In dit ontwerp worden deze functies gescheiden door een lage brede haag en een brede strook met siergrassen. De bomen zijn door de tuinarchitect samen met de opdrachtgever uitgezocht. De bomen zijn de sfeermakers in iedere tuin en ook zeker in dit tuinontwerp. Op de erfgrens bij het zwembad heeft de tuinarchitect gekozen voor Carpinus betulus met een volledig scherm. Een ander probleem was de inkijk vanaf het huis van de buren en het benutten van de zijtuin. De oplossing hiervoor was het planten van een bomenplein. 

Stoop tuinen, groene tuin. sfeervol en strak, tuinarchitectuur

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Stoop Tuinen

____

____

Meer projecten zien van Stoop Tuinen zien?


Web editor: Media team     |

Datum: 05 | aug | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media