Prachtige tuinkamer als verlengde van het interieur

Solarlux

De bewoners van deze buitenruimte wilden graag dat de binnen- en buitenruimte van hun woning op een soepele manier in elkaar over zouden lopen. Daarom kozen zij voor een tuinkamer van Solarlux. Deze tuinkamer is helemaal naar wens vormgegeven en is van alle gemakken voorzien. Hierdoor kunnen de bewoners niet alleen optimaal genieten van hun prachtige woning, maar ook van het fantastische buitenleven.

Tuinkamer, aanbouw, Solarlux

Contrasten

Bij deze aanbouw werd bewust gekozen voor contrasten. De constructie van de tuinkamer kreeg bijvoorbeeld een zwarte kleur, die mooi contrasteert met de witte muur. Ook werd gekozen voor een modern design in tegenstelling tot de ietwat landelijke stijl van het exterieur. Hierdoor is de tuinkamer ongewoon, waardoor hij perfect bij de woning past.

Waterafvoer

Naast een schitterend design, werd ook rekening gehouden met verschillende functionaliteiten. Zo is de vlakke dakhelling van slechts twee graden door de rondom lopende boeien niet zichtbaar aan de buitenkant van de tuinkamer. Ook wanneer je je in de tuinkamer begeeft is deze helling nauwelijks waarneembaar. Toch werkt hij volledig naar behoren en voert hij regenwater goed en onzichtbaar af. De goten zelf zijn verwerkt in de verticale steunen, voor een naadloze integratie met het design. Daarnaast zorgt de geïntegreerde zonwering voor voldoende beschutting en bescherming tegen de zon.

Tuinkamer, aanbouw, Solarlux
Solarlux GmbH

Glazen wanden

Omdat de bewoners van deze woning graag buiten vertoeven werd buitenmeubilair aangeschaft. Om deze meubels tegen alle weersomstandigheden te beschermen werden de glazen schuifwanden essentieel. Alleen een terrasoverkapping zou dan ook niet hebben volstaan. Wanneer het ‘s avonds afkoelt wordt op deze manier ook de warmte vastgehouden.

Optimaal genieten

Het tuinhuis van Solarlux is ongeveer 20 vierkante meter en daardoor is het groot genoeg om er bijvoorbeeld met het hele gezin op zondag samen te ontbijten. Maar ook als je gewoon wil ontspannen of wil genieten van het buitenleven is deze tuinkamer erg geschikt.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 29-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Solarlux