Praktisch en karakteristiek: houten raamdecoratie voor draai-kiepramen 

Zonnelux

Een draai-kiepraam wordt ook wel een kiepkantelraam genoemd. Vanuit de raamkruk kan het raam gekanteld worden, wat ideaal is voor ventilatie. Ook is het raam volledig open te draaien. Een praktische oplossing, maar lastig om hier raamdecoratie voor te vinden vanwege de unieke werking van dit type raam. 

De veelzijdigheid van een draai-kiepraam

Draai-kiepramen zijn verkrijgbaar in diverse materialen met elk hun voordelen. Aluminium of kunststof kozijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk doordat ze niet geschilderd hoeven te worden. In tegenstelling heeft hout meer onderhoud en zorg nodig, maar biedt wel een eenvoudige bevestiging voor bijvoorbeeld een gordijnrails. Over het algemeen zijn draai-kiepramen eenvoudig te reinigen, bevorderen ze isolatie en bieden ze uitstekende ventilatiemogelijkheden in huis. Dankzij hun veelzijdigheid passen ze goed bij diverse interieurstijlen en bieden ze zowel functionaliteit als esthetiek.

Natuurlijke elegantie met houten jaloezieën en shutters

Hout is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling en brengt met zijn karakter direct sfeer in elke ruimte. Hoewel het niet meteen voor de hand ligt, zijn houten jaloezieën of shutters wel degelijk geschikte opties voor draai-kiepramen. Zonnelux biedt verschillende houten oplossingen die perfect passen bij deze ramen. Deze raamdecoraties zijn niet alleen functioneel, maar ook ware eyecatchers. Hierdoor voegen ze een vleugje natuurlijke elegantie toe aan elke kamer.

Eenvoudige montage van houten jaloezieën voor aluminium en kunststof kozijnen

Het wordt afgeraden om te boren in aluminium of kunststof kozijnen. Gelukkig zijn houten jaloezieën gemakkelijk te monteren met klemsteunen. Deze steunen worden eenvoudig aan het kozijn bevestigd, waarna de jaloezieën er tegenaan worden gemonteerd. Met zijgeleiding en extra spankoorden aan beide zijden blijft de jaloezie stabiel, zelfs wanneer het raam geopend wordt. Deze montagemethode is geschikt voor jaloezieën met een lamelbreedte van 25 millimeter.

Trendy vouwgordijnen: geweven hout voor draai-kiepramen

Geweven hout, een trendy en duurzame raambekleding, wordt vaak niet gezien als geschikt voor draai-kiepramen. Echter, het bamboegordijn kan als vouwgordijn worden gebruikt met zijgeleiding, waardoor het soepel meebeweegt bij het openen. Montage vereist wel boren in het kozijn.

 

Montageopties voor draai-kiepramen met shutters

Shutters zijn een elegante oplossing voor draai-kiepramen en kunnen op twee manieren worden geïnstalleerd. Bij montage in de dag worden ze op het kozijn of aangrenzende muren bevestigd, waardoor het raam gemakkelijk kan worden geopend door de shutters open te klappen. Als alternatief kunnen de shutters direct op het draai-kiepraam worden gemonteerd, zodat ze meebewegen bij het openen en sluiten. Hoewel dit de raambediening niet belemmert, kan het draaien van het raam bemoeilijkt worden door de montageprofielen tegen de muur. Een doordachte installatie is essentieel voor optimale functionaliteit.

Raamdecoratie op maat

Zonnelux biedt op maat gemaakte raamdecoratie, vervaardigd in hun eigen Europese fabriek. Op zoek naar passende raambekleding voor draai-kiepramen? Bezoek dan een specialist in jouw regio voor advies over houten decoratie, inclusief inmeten en montage. Ontdek zelf de invloed van de eigentijdse en hoogwaardige raambekleding op jouw interieur.

Editor: Media Team

Datum: 15-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Zonnelux