03Premium keukenproducten, KitchenAid, keukenmerk

Premium keukenproducten | KitchenAid

Voedsel wordt gezien als onze belangrijkste bron van energie. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Serieus zijn over eten gaat over het ontdekken van de wereld met al onze zintuigen, het verkennen van nieuwe smaken en mogelijkheden, gedreven door passie voor lekkere gerechten. Het gaat over het plezier van samen delen en de manier waarop we onze eigen stijl in de keuken uitdrukken. Met die visie ontwikkelt KitchenAid al 100 jaar premium keukenproducten waarin professionele prestaties, ambachtelijke kwaliteit en een iconisch design centraal staan.

Oorsprong

KitchenAid vond haar oorsprong in de Verenigde Staten, waar een ingenieur, genaamd Herbert Johnston, een wonderbaarlijk toestel bedacht dat het leven van koks en fijnproevers drastisch zou veranderen. Tijdens een producttest riep zijn echtgenote uit: “I don’t care what you will call it, but it’s the beste kitchen aid (keukenhulp), I’ve ever had.” Het merk KitchenAid was geboren.

Premium keukenproducten, KitchenAid, keukenmerk

De beroepswereld

Geïnspireerd door de beroepswereld groeide KitchenAid uit tot een keukenmerk met premium keukenproducten dat voortdurend innovatieve oplossingen bedenkt voor gepassioneerde fijnproevers in de horeca, maar vooral ook in de consumentenmarkt. Zo ontwikkelde KitchenAid in 1949 als eerste de vaatwasser op basis van het revolutionaire idee van Josephine Cochrane in 1886. De lancering hiervan vormde ook meteen de start van een aparte tak waarmee, naast kleine huishoudelijke producten, zoals de bekende mixer – al jarenlang verkozen tot de beste van de wereld – professionele inbouwapparatuur wordt ontwikkeld.

Overal ter wereld

Vandaag de dag wordt de apparatuur van KitchenAid overal ter wereld verkocht. De producten worden gemaakt in de oorspronkelijke fabriek in de VS en een fabriek in Italië (vanwaar de Europese markt wordt bediend) en gedistribueerd via selectieve kanalen. “Wat ons uniek maakt is dat we Serious About Food zijn,” vertelt Ron de Rijk, sales & marketing manager van KitchenAid Nederland.

Beste prestaties leveren

“Onze premium keukenproducten worden ontworpen en ontwikkeld met als doel om de beste prestaties te leveren op professioneel niveau. We werken samen met de beste chefs, zodat elk product aan de juiste, verregaande eisen voldoet. Ieder apparaat van onze premium keukenproducten wordt gekenmerkt door ambachtelijke kwaliteit, door de combinatie van vakmanschap, duurzaamheid, gesofisticeerde materialen, stevigheid en aandacht voor detail. Hierdoor gaan de producten, net als een goede keuken, jarenlang mee. En ook design staat bij ons hoog in het vaandel; al onze producten onderscheiden zich door een tijdloos en krachtig uiterlijk, dat met zorg is bedacht door ons eigen designteam en waardoor iedere keuken karakter krijgt. Een KitchenAid-product is hierdoor een icoon in iedere keuken.”

Serious About Food

De constante innovatie en verregaande kijk op producten blijven ook in de toekomst belangrijke uitgangspunten. “De komende jaren gaan we ons richten op verbreding,” aldus Ron. “Momenteel hebben we al een heel compleet assortiment, wat het mogelijk maakt voor klanten om een keuken volledig in te richten met KitchenAid-apparatuur. In de toekomst willen we producten toegankelijker maken, zodat we nog meer mensen kunnen laten ervaren wat het inhoudt om ‘Serious About Food’ te zijn. Door onszelf telkens af te vragen hoe we onze klanten de beste prestaties kunnen laten creëren, blijven we vernieuwende keukenapparatuur ontwikkelen.”

___

Meer projecten zien van KitchenAid?