in-lite outdoor lighting, buitenverlichting, tuinverlichting

  • in-lite design
  • Stephensonweg 18
  • 4207 HB Gorinchem

Prestigieuze tuinverlichting | in-lite

Tuinverlichting is een serieuze trend van 2020. Alle tuintrends zijn erop gericht om binnen met buiten te verbinden. Complete tuinverlichting zorgt ervoor dat het leven in de avonduurtjes niet verplicht naar binnen over hoeft te gaan. Met fatsoenlijke verlichting is alles buiten mogelijk: van sporten tot eindeloos dineren. Dit Hotel en Spa Du Castellet is een prestigieus 5-sterren hotel gelegen in de Provence. In het hotel is het 3-Michelinsterren restaurant van Monsieur Bacquié te vinden. In opdracht van deze topkok heeft in-lite de gehele buitenruimte voorzien van verlichting.

in-lite outdoor lighting, buitenverlichting, tuinverlichting

Groen wordt uitgelicht

Rondom het restaurant en de poolarea staan veel naaldbomen, palmen en struiken waardoor er overdag een zeer exclusief en Mediterraans gevoel ontstaat. Dit gevoel wordt in de avond versterkt door de luxe tuinverlichting van in-lite. De verlichting heeft een sterke focus op alles wat groen is en zorgt daarnaast voor zichtbaarheid voor de bezoekers. De bomen, paden en het lagere groen is vanaf de entree tot het gebied rondom de gazebo’s (paviljoen) verlicht. Hierdoor ontstaan mooie zichtlijnen en wordt de bezoeker geleid naar de unieke plekken van dit hotel.

Alomvattende aanpak

In het project Hotel en Spa du Castellet zijn meer dan 500 armaturen gebruikt. Deze holistische benadering zorgt ervoor dat er een compleet lichtplan is ontstaan. Dit lichtplan vervult volledig de behoeften van de topkok. Het dineren wordt op deze manier een echte beleving. Tevens laat dit project zien dat geen uitdaging te groot is voor in-lite LABinlite is altijd bezig met vernieuwen en inspiratie opdoen. Deze tuin is van grote proporties, maar zelfs de meest kleine en intieme tuinen kunnen naar een hoog en exclusief plan getild worden. Dit middels doordachte tuinverlichting. Is er geen lichtoplossing voorhanden, dan ontwerpen ze er zelf één. Niks is onmogelijk. Light and Beyond. 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: in-lite

___

___

Meer projecten bekijken van in-lite design?