Privéwellness met stoombad, sauna en zwembad

Alpha Wellness Sensations

Een woning in het bosrijke gebied van Chaumont (Frankrijk) werd uitgebreid met een sauna en stoombad. Alpha Wellness Sensations tekende voor het ontwerp en de uitvoering. Het geheel werd een sfeervolle, eigentijdse wellness met speciale effecten. Deze sauna is wederom uniek qua ontwerp. Met het ronde raam dat extra werd voorzien in de zijwand, omringd door massief cederhout, krijg je een boot- of onderzeeërsfeer. Plafond, zijwanden, banken en vloer werden allemaal aaneensluitend bekleed met smalle latjes uit cederhout voor een knus tunneleffect. Het speciale effect van de latjes wordt helemaal benadrukt door de verlichte zoutstenen van de achterwand. Al met al een waanzinnige wellness waarvan het eigenlijk doodzone is dat het privé is.

Stoombad, privé wellness, The Art of Living

Aroma 

In deze prachtige thuissauna zit een Solfog zoutverdamper die de gunstige effecten van het zout in de sauna verhoogt. De aromapomp laat toe drie verschillende geuren te verspreiden, wat rechtstreeks bediend kan worden in de sauna. De voorwand is volledig uit glas en kijkt uit op het zwembad dat als het ware in een grot verscholen ligt.  

Stijlvol 

Het stoombad is op zijn beurt van boven tot onder gehuld in mozaïeksteentjes. Het type is Zen Oak Ezarri dat in een neutrale donkere tint voor een oriëntaals accent zorgt. Boven- en onderaan de bank lichten indirecte ledstrips het silhouet mooi uit. In het gebogen plafond zijn ledspots ingewerkt. Ook hier zorgt een aromapomp voor aangename geuren. De afkoelslang aan de achterwand zorgt voor de nodige verkoeling en bevochtiging wanneer nodig. De toegangsdeur tot het stoombad is het type Alpha Luxury, mat glas omgeven door een design zwart aluminium kader. Aan stijl duidelijk geen gebrek voor deze wellness.  

Meer over Alpha Industries 

Het team van designers, technische specialisten en productiemedewerkers zorgt voor een perfect product en desgewenst op maat. De specialisten hebben slechts één doel voor ogen: de klant zorgeloze wellnessgeneugten bezorgen zodat lichaam en geest er optimaal wel bij varen. Ze ontwerpen, produceren en monteren met een garantie voor kwaliteitscontrole op elk niveau.  

Editor: Media team

Datum: 04-10-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living