Stratolo, aluminium, staal, kozijn

Profel

Introductie Stratolo | Stalen kozijnen in aluminium

Profel is jarig, en dat moet gevierd worden! In het teken van de 70e verjaardag brengt Profel het Stratolo-kozijn uit. De uitstraling van het kozijn is gebaseerd op het authentieke stalen kozijn, maar dan met de voordelen van aluminium. Wat direct opvalt, is het ultraslanke profiel…

Over Profel

Profel is producent van kozijnen en deuren en tegenwoordig marktleider in België waar minstens één op de tien kozijnen en deuren in de woningbouwmarkt door Profel wordt gemaakt. Profel is de merknaam van de Profel-holding, die ontstond uit de in 1948 opgerichte firma FAL van de twee broers François en Albert Lauwers. In 1980 kwam het bedrijf onder leiding van de tweede generatie, Willy, Myriam, Johan en Paul Lauwers. Tegenwoordig produceert het autonoom onder de naam Profel Kozijnen & Deuren.

De Profel Groep omvat meerdere productie-eenheden. De businessunit Profel Extrusion & Finishing extrudeert, anodiseert en moffelt aluminium profielen. Profel Kozijnen & Deuren is gespecialiseerd in op maat gemaakte kozijnen en deuren in kunststof, aluminium en hout. Daarnaast worden er ook tal van aanvullende producten gemaakt, zoals garagepoorten, rolluiken en verluchtingssystemen. Profel stelt vandaag meer dan 1.000 mensen te werk in Overpelt en Achel (België), Ercuis (Frankrijk) en Eersel (Nederland). Sinds 2014 staat het bedrijf onder leiding van CEO Wim Van Den Bossche.

Profel heeft niets aan het toeval overgelaten om het hedendaagse Stratolo-kozijn in aluminium de uitstraling te geven van een oud stalen kozijn. Zo is de kozijnvleugel afgewerkt met uiterst fijne schuine zijden waardoor het net lijkt alsof de stopverf van de oorspronkelijke stalen kozijnen zichtbaar is. Ook de typische glasverdelingen brengen de industriële look helemaal terug. Daarbij getuigt het ultraslanke, verfijnde en minimalistische design van écht vakmanschap.

Daarmee is de Stratolo bij uitstek een product om het 70-jarig bestaan van Profel te vieren. Het Belgisch-Limburgse familiebedrijf startte in 1948 met stalen kozijnen en pionierde in de jaren zestig met de productie van aluminium kozijnen. Vandaag biedt Profel kozijnen en deuren aan in aluminium, kunststof en hout.

Nostalgie met hedendaags comfort

Het slanke Stratolo-kozijn behoort tot de Recto80-serie en inspireert aannemers, ontwikkelaars, architecten én consumenten die een subtiel kozijnprofiel willen combineren met een strakke uitstraling. Deze elegante aluminium kozijnen worden steeds meer toegepast, zowel om effectief oude stalen kozijnen te vervangen als om klassieke en moderne woningen een charmante retrotoets te geven.

Het Stratolo-kozijn heeft een ingenieus binnenwerk en koppelt daardoor moeiteloos comfort aan veiligheid en duurzaamheid. Door de zeer goede isolatiewaardes leent het kozijn zich ook voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG). Het kozijn wordt standaard geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk. Profel biedt een brede waaier aan kleuroplossingen – van unikleur tot meerdere kleuren voor de binnen- en buitenzijde.

Enkele technische kenmerken

  • ultraslank: kaderhoogte is 4,7 cm en zichtbare vleugelhoogte slechts 1,85 cm.
  • kruisverdelingen: aan de buitenzijde trapeziumvormig, aan de binnenzijde smal en vlak of trapeziumvormig
  • geen zichtbare rubbers, geen zichtbare afwatering, geen glaslatten
  • hoge isolatiewaarde
  • binnenwerk met 3 dichtingen voor optimale thermische en akoestische prestaties
  • 10 jaar fabrieksgarantie

 

 

Contactgegevens: