Puur Goldmund speakers domotica geluid sound

PUUR audio,video & domotica

High-end audio | Introductie Goldmund

Een bezoek aan PUUR audio, video & domotica is een feestje! De prachtige showroom van deze specialist in home automation en A/V is gevestigd in hetzelfde pand als het hoofdkantoor van Piet Boon in Oostzaan. Daan Vreeswijk en Robert Brijde zijn de eigenaren van PUUR. Samen met zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers, architecten en vakmensen zorgen zij voor een perfecte integratie van audio-, video- en domoticasystemen in uw huis, zodat u muziek, beeld, gordijnen, verlichting, bioscoop, beveiliging en klimaat met één druk op de knop kunt bedienen. Ontzorgen is hun motto. Daarbij hebben de heren van PUUR niet alleen aandacht voor kwaliteit qua beeld, geluid, bediening, afwerking en gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor vormgeving en design. Robert Brijde: “Onze producten horen bij een bepaalde lifestyle. In die zin is het zeker geen toeval dat wij samen met één van Nederlands bekendste meubel- en interieurontwerpers in een pand zitten.”

De artistieke Goldmund
Een audiomerk dat perfect past binnen het high end, mooi vormgegeven assortiment van PUUR is het Zwitserse merk Goldmund. Alleen al de naam, die is afgeleid van Nietzsches roman over de intellectuele Narziss en de artistieke Goldmund, roept iets magisch op. Sinds de oprichting in de jaren ‘70 is Goldmund één van de meest prestigieuze merken op audiogebied en heeft het heel wat staaltjes van techniek op zijn naam staan. Ze begonnen ooit met draaitafels en versterkers. Nu vervaardigen ze apparatuur met de meest innovatieve digitale technieken. In Europa werken ze uitsluitend met dealers en niet met importeurs. Dealers als PUUR. Daan: “We gaan dit wereldberoemde merk (her)introduceren, omdat het al tien jaar niet meer in Nederland wordt verkocht en het tot de top van de markt behoort. Bij Goldmund maken ze ultra-high end A/V-apparatuur zoals speakers, Blu-ray spelers, versterkers en home theater solutions. En hun speakers zijn eigenlijk complete all in one systemen: stekker in het stopcontact, dongle in je computer en er is muziek.”

Puur audio speakers high-end geluid Goldmund introductie


“Wat Goldmund bijzonder maakt, is perfectie in geluid, een hoog niveau van ontwerp, ultiem gebruiksgemak en eenvoudige installatie”


Naast de Waterlelies van Monet en de Sterrennacht van Van Gogh
Robert: “Goldmund is het enige audiomerk dat een product heeft tentoongesteld in een museum. In 1987 werd de Goldmund Apologue vanwege het unieke ontwerp in het Museum of Modern Art (MoMa) in New York getoond. Daarmee is de Apoloque een belangrijke mijlpaal in de Goldmundgeschiedenis. Het is een iconisch model. Prachtig afgewerkt en gemaakt met hoogwaardige materialen. Goldmund heeft 25 jaar later een eerbetoon aan deze buitengewone speakers gebracht door een beperkte reeks Goldmund Apologue Anniversaries uit te geven met precies hetzelfde ontwerp, maar met alle technologische vooruitgang die het bedrijf in die 25 jaar heeft gemaakt.” “Eén van de doelstellingen van Goldmund is emoties creëren met muziek”, besluit Daan. “En hoe perfecter de geluidsweergave, hoe intenser deze emoties kunnen zijn. Wat het bijzonder maakt, is perfectie in geluid, een hoog niveau van ontwerp, ultiem gebruiksgemak en eenvoudige installatie.

Aanmelden kan gratis via info@puuravd.com, of kom gewoon op één van de datums binnenwandelen.

___

Agenda:

Zaterdag 10 februari : Goldmund meets Kharma (Goldmund electronics & Kharma speakers)

Zaterdag 24 februari : Goldmund Logos Satya

 

PUUR audio speakers electronics goldmund swiss made
PUUR audio speakers electronics goldmund swiss made

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: PUUR

___

Contactgegevens:

  • PUUR audio, video & domotica
  • Skoon 80
  • 1511 HV Oostzaan